Menu Sluiten

Schrijf Haiku of Bijnaiku

De SAS Zomerschool 55+ organiseert workshops, presentaties en excursies op het gebied van kunst, cultuur, educatie, creativiteit en beweging. Er is van alles te doen, ook in de Maaspoort. Informatie en inschrijving via: www.saszomerschool.nl

Eén van de docenten woont in de Maaspoort en geeft een schrijfworkshop in de Schans. Het programma is geschikt voor iedereen die wil schrijven. Je bent van harte welkom.

Schrijf Haiku of Bijnaiku

Wist je dat Herman Van Rompuy, oud-voorzitter van de Europese Raad, en schrijver Kees van Kooten verwoede haiku-schrijvers zijn? We lezen hun pakkende voorbeelden, waarin elk zijn kijk op de wereld, ver weg en dichtbij, toont. 

In deze workshop sta je stil bij jouw waarnemingen, gedachten en gevoelens over binnen en buiten. Je ontdekt (opnieuw) de mogelijkheden van haiku, een drieregelig vers met zeventien lettergrepen om precies dat te zeggen wat je wilt zeggen.

En als je niks om lettergrepen geeft? Probeer dan ‘bijnaiku’, bijna haiku,  bedacht door schrijfster Paulien Cornelisse. Bijnaiku is ook compact en net zo uitdagend om te schrijven of te lezen als haiku.

LocatieSCC De Schans (Troelstradreef 160 5237 DE ’s Hertogenbosch)
Datum28-07-2022
Tijdstip10.00-12.30
BegeleiderGretha Goettsch
Prijs p.p.€ 7.00

Inschrijven via: www.saszomerschool.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *