De minister van Infrastructuur en Milieu is van plan op verzoek van Rijkswaterstaat de zogenaamde geluidsproductieplafonds te wijzigen op 49 referentiepunten, gelegen langs de A2 ter hoogte van de Maasbrug bij ‘s-Hertogenbosch. Dit omdat is geconstateerd dat de geluidproductieplafonds langs de A2 ter hoogte van de aansluiting Kerkdriel structureel worden overschreden.

Op het noordelijk gedeelte van het traject, van de aansluiting Zaltbommel tot de Maasbrug, kan tweelaags zeer open asfaltbeton (ZOAB) worden aangelegd, waarmee tot minimaal 2030 de geluidproductieplafonds weer nageleefd kunnen worden. Op het zuidelijke gedeelte, van de Maasbrug tot het knooppunt Empel, kan geen tweelaags ZOAB worden aangelegd. Op de Maasbrug zelf is dit technisch niet mogelijk, terwijl op het wegvak tussen de Maasbrug en het knooppunt Empel al tweelaags ZOAB aanwezig is.

Daarom heeft Rijkswaterstaat voor het zuidelijke gedeelte nader akoestisch onderzoek uit laten voeren, het geen geleid heeft tot dit verzoek tot wijziging van de genoemde geluidproductieplafonds.

Lees Meer…>>>