Voorbereidingen aanleg glasvezel In Maaspoort en Empel

Naar verwachting van KPN Netwerk NL zal heel Maaspoort in de loop van 2022 beschikken over glasvezel. Daarmee zijn astronomische snelheden op internet mogelijk. KPN is intussen gestart met de voorbereidingen van de aanleg in onze wijk, maar de omvang van de werkzaamheden is dermate groot, dat het nog wel wat tijd in beslag gaat nemen.

Lees meer

Stank te lijf bij rioolwaterzuivering

De aanpak van de stankoverlast door de rioolwaterzuivering op Treurenburg komt op gang. Het lijkt er op, dat de veroorzaker is gevonden en het Waterschap gaat nu adequate maatregelen nemen.

Lees meer

Nieuwe duofietsen voor fietsmaatjes Maaspoort

Met het toenemende mooie weer komen de kriebels om lekker te gaan fietsen ook weer bovendrijven. Sommige mensen durven of kunnen dat niet vanwege een beperking. Voor hen is er de organisatie Fietsmaatjes Den Bosch. Die organisatie stelt per wijk zogenoemde elektrisch ondersteunde duofietsen ter beschikking waarop ouderen en/of mensen met een beperking onder begeleiding toch op weg kunnen.

Lees meer

The Lifestyle Challenge van start

Vanaf 1 april 2021 gaat The Lifestyle Challenge weer van start. The Lifestyle Challenge, die is ontstaan uit een initiatief van Jongerencentrum De Poort, daagt jongeren uit om twee maanden lang intensief bezig te zijn met een gezonde levensstijl door enerzijds training en anderzijds sportieve challenges aan te gaan. Het project richt zich op jongeren van 16 t/m 23 jaar binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. Aanmelden kan tot 31 maart 2021.

Lees meer

UR-talent op zoek naar jong Bosch’ talent

UR-Talent zoekt hét volgende jonge, muzikale talent van Den Bosch! Jongeren tussen de 12 en 23 jaar kunnen de kans grijpen om mee te doen aan een innovatieve talentenjacht die live gestreamd gaat worden op Instagram. “Het team achter UR-Talent komt met een talentenjacht op social media,” zegt initiatiefnemer Latifa Ndikumana, jongerenwerker bij PowerUp073.

Lees meer