Menu Sluiten

Bosschenaren blijven vechten voor jongerencentrum De Poort via crowdfunding: ‘

Buurtcentrum De Poort kent een lange, gezellige, maar ook roerige geschiedenis. De subsidies voor het jongerencentrum werden stopgezet, waardoor de toekomst van De Poort onzeker werd. Toch blijven de Maaspoorters vechten voor het bestaan van De Poort. De overbuurman van De Poort Mark-Paul Goedhart is een crowdfundingsactie gestart.
Crowdfundingsactie
Overbuurman van De Poort Mark-Paul vindt dat het centrum open moet blijven. Maar daar is geld voor nodig, en dat is er niet. De medewerkers van het jongerencentrum verkopen daarom noodgedwongen spullen om de rekeningen te betalen. Om de jongeren te helpen startte Mark-Paul een crowdfundingsactie.
“De Poort al is decennialang het goedkoopste jongerencentrum van onze stad door inzet van de vele betrokken vrijwilligers. Na 36 jaar verbreekt de gemeente het samenwerkingsverband.”
‘Buiten spel zetten’
“Nadat de gemeente eerst het bestuur wilde overnemen hebben ze besloten om de subsidie te stoppen en de stichting buiten spel te zetten. We konden alleen subsidie krijgen als de ervaren bestuurders (de meerderheid) opstapte. Binnen het bestuur kunnen we niet accepteren dat onze unieke kracht wordt vervangen”, is op de pagina te lezen.
‘Goedkoopste jongerencentrum’
Op moment van schrijven zijn in totaal vijf donaties gedaan, die leveren samen € 115,-. op. Hoeveel geld er exact nodig is, is niet bekend.

1 reactie

  1. Fritz Spliethoff

    De Stichting Jeugdwerk Maaspoort (SJM) daagt de de gemeente voor de bestuursrechter. SJM vraagt de rechtbank om een voorlopige voorziening. Dat is een snelle procedure om het besluit van B en W van 29 maart nu al te schorsen. De bodemprocedure over het bezwaar kan dan op een later tijdstip door de rechtbank worden behandeld. Het bestuur van SJM ziet zich hiervoor genoodzaakt omdat de gemeente op 1 april jl. de subsidie voor De Poort heeft beëindigd. Er zijn vanaf die datum geen inkomsten meer, maar nog wel exploitatiekosten.
    Er is een kwartiermaker die een rapport zal opstellen over het jongerenwerk in Noord en Maaspoort.
    De Wijkraad Maaspoort steunt SJM hierin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *