Menu Sluiten

Brug Hedel 4-22 oktober en 20-22 november afgesloten voor wegverkeer

Brug Hedel, tussen Hedel en ’s-Hertogenbosch, is van 4 tot en met 22 oktober en van 20 tot en met 22 november afgesloten voor wegverkeer. De afsluiting is nodig om de rijbanen opnieuw te asfalteren en vanwege diverse reparatie- en conserveringswerkzaamheden.

Hinder overig verkeer

Fietsers, voetgangers en scheepvaart ondervinden geen hinder van deze wegafsluiting. Met de hulpdiensten wordt per type hulpdienst gekeken wat voor hen de best passende oplossing is. Het openbaar vervoer wordt omgeleid. Deze omleiding communiceren de vervoerders via hun eigen kanalen. Na oplevering van de rijbaan zijn alle onderhoudswerkzaamheden aan de brug gereed.

Werkzaamheden

De boog- en liggerbrug over de Maas stamt uit 1938 en wordt intensief gebruikt. Daardoor is er periodiek onderhoud nodig. Gedurende de werkperiode worden aanrijdschades aan de stalen boogconstructie hersteld en vinden er conserveringswerkzaamheden zoals schilderen plaats. De lichtmasten worden in meerdere fasen verwijderd om een nieuwe conservering op aan te brengen. Daarnaast wordt er een nieuwe slijtlaag op de fietspaden aangebracht. Het opnieuw asfalteren van de rijbaan vormt het sluitstuk van deze werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat.

Weekend november

In eerdere communicatie had Rijkswaterstaat aangegeven dat de werkzaamheden naar verwachting tot eind oktober zouden duren. Het weekend in november is erbij gekomen om dat we dan de voegovergangen moeten vervangen. Het materiaal dat daarvoor nodig is was niet eerder beschikbaar.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

Rijkswaterstaat werkt continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheert Rijkswaterstaat de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen. Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk wordt alles gedaan om dat tot een minimum te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *