Menu Sluiten

Digitale informatieavond windpark Rietvelden

De huidige planning is dat de bouw van Windpark De Rietvelden in ’s-Hertogenbosch medio januari 2021 begint. Daarom organiseren coöperatie Bossche Windmolen West (BWW) en duurzaam energiebedrijf Pure Energie een digitale informatieavond over de bouw van de vier windmolens. De informatieavond wordt gehouden op woensdag 4 november 2020, begint om 19.30 uur en wordt gehouden met behulp van het programma Zoom.

Digitale informatieavond vanwege coronavirus
BWW en Pure Energie infomeren omwonenden en andere belangstellenden graag over de planning en welke werkzaamheden nodig zijn. Verder wordt toegelicht hoe de omgeving betrokken kan zijn bij het omgevingsfonds. Uiteraard is er ook alle ruimte voor vragen en opmerkingen.

De informatieavond wordt digitaal gehouden vanwege de aangescherpte maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus.  De informatieavond is dan te volgen via een computer, tablet of telefoon.

Aanmelden verplicht
Omdat het een digitale informatieavond wordt, is vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar info@windparkderietvelden.nl of te bellen met Matthijs Oppenhuizen via 06 – 57870755. Wie zich heeft aangemeld, krijgt uiterlijk op de dag van de informatieavond zelf een e-mail van de initiatiefnemers met daarin een link waarmee kan worden deelgenomen aan de videovergadering en verdere instructies. Na de informatieavond worden de presentatie en een verslag van de bijeenkomst op de website van Windpark De Rietvelden (www.windparkderietvelden.nl) geplaatst.

Over Windpark De Rietvelden
Windpark De Rietvelden is een initiatief van HEINEKEN, firma Barten, BCTN, de familie Pennings, coöperatie Bossche Windmolen West en duurzaam energiebedrijf Pure Energie. Het windpark bestaat uit vier windmolens op en bij bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch. De vier windmolens wekken naar verwachting gezamenlijk circa 38,6 miljoen kilowattuur groene stroom op per jaar. De elektriciteit van drie van de vier windmolens wordt gebruikt om de brouwerij van HEINEKEN in ’s-Hertogenbosch van groene stroom te voorzien. Deze drie windmolens wekken hiermee circa 60 procent van de elektriciteitsvraag van de brouwerij op. De stroom van de vierde windmolen, die eigendom is van de honderden leden van coöperatie Bossche Windmolen West, wordt door deze inwoners van ’s-Hertogenbosch gebruikt. Zo werken bedrijven en inwoners samen aan de verduurzaming van ’s-Hertogenbosch.

Kijk voor meer informatie op www.windparkderietvelden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *