Menu Sluiten

CoderDojo Maaspoort verder bij Maaspoort Kids

CoderDojo Maaspoort is sinds 2016 actief in onze wijk en organiseert maandelijkse bijeenkomsten (dojo’s) waar jonge mensen van 7 tot 17 kunnen leren programmeren, spelletjes maken, robots besturen, websites bouwen, enzovoort. Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers.

 

Vanaf januari 2021 gaat deze activiteit verder onder de vleugels van Stichting Maaspoort Kids. Dit is een voor de hand liggende keuze als men bedenkt dat de beide organisaties/clubs een gemeenschappelijke doelgroep hebben en dat een deel van de vrijwilligers bij beide organisaties actief is. In het recente verleden hebben we al eens samengewerkt en dat wordt nu versterkt. Hiermee wordt Maaspoort Kids overigens geen tech club maar vullen de ideeën elkaar verder aan op een breder vlak. En dat is een mooi vooruitzicht voor de toekomst voor beide clubs. Mooi dat ondanks de lockdown en de situatie waar wij allen in verkeren initiatieven elkaar zo kunnen versterken.
 
Vooralsnog wijzigt er niet zo veel voor CoderDojo, zo gauw het weer kan zal CoderDojo maandelijkse bijeenkomsten gaan organiseren op de vertrouwde plek en vertrouwde tijd met (bijna) hetzelfde team mentoren. De naam verandert in CoderDojo Maaspoort Kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *