Menu Sluiten

‘s-Hertogenbosch als vesting- en garnizoensstad door de eeuwen heen

‘s-Hertogenbosch als vesting- en garnizoensstad door de eeuwen heen

Uitnodiging

Op 25 augustus a.s. om 15.00 uur organiseert de Stichting Ouderen voor Ouderen in Maaspoort een bijeenkomst met als thema

‘s-Hertogenbosch als vesting- en garnizoensstad door de eeuwen heen

Tijdens deze bijeenkomst, die in 2020 vanwege de corona pandemie moest worden geannuleerd,  besteden we aandacht aan een belangrijk aspect van de geschiedenis van Den Bosch. Onze gastspreker Jeff van Schijndel, verbonden aan Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en docent vestingwerken bij Boschlogie, zal aan de hand van een power point presentatie inzicht geven in de ontwikkeling van de vesting ’s-Hertogenbosch gedurende de periode 1185 tot 1874. U krijgt informatie over het ontstaan van de eerste stad en de verschillende stadsuitbreidingen. De ontwikkeling van de vesting afgezet tegen evaluatie van de wapensystemen in de loop der tijden wordt verduidelijkt. Een belangrijk onderdeel van het verhaal gaat over de val van ’s-Hertogenbosch in 1629. Ook wordt de vraag beantwoord waarom de stad een garnizoen kreeg toegewezen en wat de invloed was van de garnizoenssoldaten op de samenleving binnen de vesting. De lezing wordt afgesloten met opheffing van de vestingstatus van de stad.

Plaats van samenkomst zal zijn café-restaurant De Lachende Vis aan de Empelsedijk. Het maximum aantal deelnemers is 30. De ontmoeting wordt rond 17.30 uur afgesloten.

Bent u geïnteresseerd om aan deze activiteit deel te nemen, meldt u zich uiterlijk 10 augustus a.s. bij Henny Sterken, tel. 06-44914860 of e-mail hennysterken@loeve.org. De bijdrage van €5,00 kunt u uiterlijk 10 augustus a.s. overmaken o.v.v. OvO-Vesting op rekening NL78INGB0690952120 t.n.v. W. van Loo. U ontvangt tijdig een schriftelijke bevestiging met een meer gedetailleerd programma.

Hopelijk tot woensdag 25 augustus 2021, namens de Stichting Ouderen voor Ouderen,

Henny Sterken

Datum

25 aug 2021
Expired!

Tijd

15:00 - 17:30

Kosten

€5.00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *