Menu Sluiten

Geef de ambulance de ruimte!

Vorige week vrijdag was het weer raak.
Spitsuur op de Maaspoortweg. Een ambulance met sirene en zwaailicht is onderweg naar een noodgeval in de sporthal. De hele Maaspoortweg staat vol. Met heel veel moeite kan de ambulance passeren.
Mensen wees alert. Geef hulpdienste ruimte, dit kan (ook uw) mensenleven kosten.

Geen evenementen meer tijdens de spits!

4 reacties

 1. Fritz Spliethoff

  De Maaspoortweg is de enige ontsluitingsweg voor onze wijk Maaspoort. Daarnaast wordt van deze weg gebruik gemaakt om Empel en de Groote Wielen te bereiken.
  Tijdens de beide spitsuren staat deze weg dan ook vaak helemaal vol. Vorig jaar zelfs een verkeersinfarct.
  De Wijkraad heeft verschillende keren overleg gevoerd met de gemeente ’s-Hertogenbosch om hiervoor een oplossing te vinden. Zo gaf burgemeester Mikkers in het overleg over veiligheid in de wijk duidelijk aan dat er naar mogelijke oplossingen is gezocht, maar dat deze binnen de bebouwde kom niet gevonden werden.
  Hulpverleningsvoertuigen hebben ontheffing om verkeersovertredingen te plegen, dus mogen zij met de nodige voorzichtigheid over het fietspad en trottoirs rijden.
  Dit is niet ideaal, maar geeft wel doorgang.

 2. Fritz Spliethoff

  Er ligt een uitspraak ligt van de Raad van State, inzake de omgevingsvergunning van Maaspoort Sport en Events ( 1985, hinderwet vergunning) waarin deze het Bossche College sterk ontraad om deze te verlenen, met het oog op het ontstaan van deze problematiek.
  De gemeente heeft toen echter anders besloten.

  Betreft de overlast van afgelopen vrijdag: er was meer gaande die dag bij de Maaspoort-hal…
  Naast het handbal toernooi was er Testen voor Toegang, Diplomauitreiking, 3×3 Basketbal, Lesprogramma FlikFlak, Kinderdagverblijf en diverse verhuringen en een Padel-toernooi bij de TPC Maaspoort.
  Al met al een mooie cocktail tot obstructie van de bereikbaarheid.
  Ook de ambulance die bij FlikFlak een noodgeval moest bedienen kon het terrein erg lastig bereiken.

 3. Fritz Spliethoff

  DEN BOSCH – De gemeente Den Bosch zegt niet bekend te zijn met verkeersoverlast in de Maaspoort als gevolg van evenementen in Maaspoort Sport & Events.

  De enorme drukte op de Maaspoortweg en Harendonkweg afgelopen vrijdag was volgens de gemeente geen gevolg van het drielandentoernooi van het Nederlands dames handbalteam. ,,De drukte afgelopen vrijdag is niet veroorzaakt door het evenement bij de Maaspoort. In heel het land is het vrijdag einde middag tot begin avond druk geweest op de teststraten in verband met het drukke festivalweekend en de daarvoor benodigde testafspraken. De teststraat bij de Brabanthallen was vol en vanuit daar zijn mensen doorverwezen naar de teststraat bij de Maaspoort. Dat heeft daar tot opstopping geleid, maar is met de inzet van verkeersregelaars opgelost”, zegt een gemeentewoordvoerder.
  Zowel de gemeente als de Maaspoorthal zijn niet bekend met dichtslibbende wegen tijdens evenementen. ,,De afspraak is dat bij evenementen De Maaspoort zorgt voor juiste begeleiding van verkeer met verkeersregelaars”, aldus de woordvoerder. Tientallen inwoners klaagden vorige week over de aanhoudende drukte op de toegangswegen naar de wijk. Ook de fractie van Bosch Belang heeft daar intussen schriftelijke vragen over gesteld aan B en W. van Den Bosch.

 4. Fritz Spliethoff

  Door de oplopende discussie in Maaspoort over het dichtslibben van de toegangs- en doorgaande wegen in de wijk, zal het bestuur van de Wijkraad Maaspoort opnieuw in gesprek gaan met de gemeente om te proberen hiervoor een oplossing te vinden. De problemen ontstaan niet alleen bij evenementen in de Maaspoorthal, maar zijn ook duidelijk zichtbaar bij de ochtend en avondspits op de Maaspoortweg en de Harendonkweg. De bewoners van de wijk Maaspoort zijn er helemaal klaar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *