Menu Sluiten

Gemeente steekt supermarkten helpende hand toe

Verruimen openingstijden en bevoorradingstijden

De vraag naar producten uit supermarkten is na de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) enorm gestegen. De gemeente ’s-Hertogenbosch breidt de bevoorradingstijden uit. Daarnaast geeft de gemeente ’s-Hertogenbosch de ruimte om de openingstijden op zondag te verruimen.

Bevoorraden
Supermarkten mogen met per directe ingang hun winkels bevoorraden tussen 06.00 uur en 23.00 uur.  Bevoorradingsbedrijven krijgen zo meer tijd om te leveren en supermarkten om hun winkels te vullen. 

Openingstijden
Ook geeft de gemeente supermarkten de mogelijkheid om openingstijden op zondag te verruimen van 08.00 tot 20.00 uur. De toegestane openingstijden van maandag tot en met zaterdag (van 06.00 – 22.00 uur) passen op dit moment bij de vraag. Deze worden daarom niet uitgebreid. Supermarkten bekijken zelf of zij hun openingstijden ook willen en kunnen aanpassen voor de consument. De Albert Heijn in Winkelcentrum Maaspoort maakt al van de gelegenheid gebruik en is van maandag tot en met zaterdag tussen 07:00 en 08:00 uur geopend voor 70-plussers. Jumbo Maaspoort heeft dat nog in beraad.

Tijdelijk
Deze verruimingen zijn voor onbepaalde tijd geldig in de gemeente ’s-Hertogenbosch en gaan per direct in.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *