Menu Sluiten

Gezond Natuur Wandelen ook in de Maaspoort?

Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per week door het groen

De stichting Gezond Natuur Wandelen werkt samen met het IVN Brabant, de Provincie en het Brabants Landschap om gratis wekelijkse natuurwandelingen in ‘s-Hertogenbosch aan te kunnen bieden. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod minder-actieve mensen uit te nodigen om in beweging te komen, de natuur en het groen in de stad te leren kennen en in de wandelgroep contacten te leggen.

Op dit moment organiseert de stichting Gezond natuur Wandelen al in vier andere provincies met veel succes de  wandelingen in de natuur of het groen in de stad. Voor de nieuwe wandelingen in ‘s-Hertogenbosch zijn vrijwillige begeleiders van harte welkom. In onze wijk is nog geen programma opgezet. Maar wij denken dat de Maaspoort met de schitterende natuur in onze wijk en de directe omgeving, met tal van bijzondere dieren als vossen, reeën, dassen, bevers en tal van vogelsoorten, uitermate geschikt is voor een dergelijk programma.

De wandelingen zijn eenvoudig van opzet: een uurtje in rustig tempo met twee begeleiders elke week op dezelfde dag, tijdstip en locatie. Tijdens de wandelingen wordt de natuur of het groen in de stad opgezocht en wordt er kort een of twee keer iets over de natuur verteld. Dat vertellen mag, maar is niet verplicht. Na de wandelingen wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Het concept speelt hiermee in op maatschappelijke thema’s zoals vergrijzing en sociale cohesie. We wandelen zowel vanuit bezoekerscentra in de natuur als vanuit wijkcentra en buurthuizen.

Aan alle begeleiders wordt een dagcursus van de wandelbond KWBN, een EHBO cursus en een cursus natuurbeleving door het IVN aangeboden. Daarnaast is het wandelen en het begeleiden van de wandelgroepen leuk om te doen en vraagt niet veel tijd of voorbereiding.

Voor meer informatie over Gezond Natuur Wandelen zie de volgende LINK

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om eens in de maand of vaker als u dat wilt een wandeling te begeleiden en eventueel uw natuurinteresse te delen. U kunt hiertoe contact opnemen met José de Jonge, j.de.jonge@ivn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *