Menu Sluiten

Infomarkt Maaspoort op 1 juli

Kom zondag ook naar de Infomarkt Maaspoort!

Op initiatief van de wijkraad wordt aanstaande zondag 1 juli een Maaspoort Informatiemarkt gehouden in de sporthal van wijkcentrum SCC De Schans aan de Troelstradreef. Je kunt er kennis maken met allerlei clubs, maatschappelijke organisaties en verenigingen, die zich hier tijdens een gezamenlijk “open huis” presenteren. Er zijn diverse demonstraties, optredens, informatie over mogelijk nieuwe hobby’s of sporten, maar bijvoorbeeld ook over
vrijwilligerswerk.

Reanimatieteam Maaspoort laat zien dat iedereen kan reanimeren en geeft uitleg over de werking van een AED, maar ook het Buurtpreventieteam is van de partij. Het BPT kan altijd nieuwe teamleden gebruiken.

Het Mobiele Media Lab van de politie

Veiligheid is een belangrijk thema en daarom komt het Mobiele Media Lab zondag weer naar Den Bosch en doet dan de wijk Maaspoort aan tijdens de informatiemarkt. Het Mobiele Media Lab is een multifunctionele vrachtwagen van de Nederlandse Politie.

In deze vrachtwagen onderzoeken zij op 1 juli wat er van invloed is op het veiligheidsgevoel in de wijk en hoe de inwoners van de Maaspoort het liefst in contact zijn/blijven met de politie. Dit wordt gedaan door middel van een enquête.

Naast onderzoek wordt het Mobiele Media Lab ook ingezet voor het geven van voorlichting, presentaties en worden nieuwe ontwikkelingen binnen de politieorganisatie getest.
Ook de wijkagenten zijn aanwezig met een dienstauto. Dus wil je zelf een keer in een politieauto zitten, grijp dan nu je kans kids van de Maaspoort (foto maken mag).

Wijkbewoners vertellen over leuke buurtinitiatieven, terwijl enkele ouderenorganisaties present zijn, maar ook aan de mooie natuur in Maaspoort wordt aandacht besteed. Kortom, voor iedereen leuk en leerzaam. Een overzicht van alle deelnemende organisaties is binnenkort te vinden op onze Facebookpagina en deze website

Ieder uur is er een leuke verrassing voor een van de bezoekers. De Maaspoort Infomarkt is op zondag 1 juli van 10:00 tot 16:00 uur en de toegang is GRATIS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *