Menu Sluiten

Inwoners Maaspoort worden nu al gek van het vuurwerkgeknal

Bron: Dtv.

Inwoners van de wijk Maaspoort in Den Bosch klagen de laatste dagen over een grote toename van overlast door vuurwerk. Dat blijkt ook uit het aantal berichten op het speciale meldpunt van de wijkraad.

Maandag kwamen daar 9 meldingen binnen, dinsdag stond het aantal aan het eind van de ochtend al op 24. De wijkraad zegt hierover contact te hebben met de politie en het wijkbeheer van de gemeente, maar daar is nog geen reactie op gekomen.

Bewoners noemen een groot aantal plekken in de wijk waar hard knalvuurwerk wordt afgestoken door jongeren. Een greep uit de berichten:

“De laatste week wordt er regelmatig, ’s middags en ’s avonds, vuurwerk afgestoken op het gele plein bij de Landstrekenlaan. Vaak ook zwaarder vuurwerk. Levensgevaarlijk. Kijken we naar buiten dan is iedereen alweer gevlogen.”

“Veel illegaal vuurwerk door groepje van 4 à 5 man bij speeltuin bij Kleurrijk bij de school. Onze hond wordt er gek van steeds. Moet echt iets aan gedaan worden.”

“Er zal snel iets aan gedaan moeten worden anders zullen de bewoners het zelf gaan doen!! Ben er helemaal klaar mee met die randdebielen!!!

“Afgelopen weekend het hele weekend door knalvuurwerk, nu maandagavond 22.30 uur weer harde knallen omgeving Hofstedenlaan en bij het dierenpark de Saren”

“De bewoners van woongroep/ stichting De Toekomst (bewoners hebben allen een verstandelijke beperking) en wonen in gebouw Kleurrijk Genhoes. Er is met regelmaat overlast van het vuurwerk. Bewoners worden er met name angstig van en durven niet meer alleen naar buiten.”

“Wederom harde knallen. Woon bij de bolwoningen. Gek word je ervan. Elke dag en nacht. Jaar in, jaar uit en weer geen actie.”

“Het is nu maandag 22:08 en continue wordt in de buurt (noordelijk van Noorderplas) vuurwerk afgestoken. Ik heb er last van, de huisdieren ook. Is het hier ook Oekraïne? Zou de overheid eindelijk eens willen optreden tegen deze tirannie die maar blijft voortduren.” In de wijk Maaspoort is al jaren last van overlast die wordt veroorzaakt door jongeren. Nu we langzaam richting het einde van het jaar gaan, lijkt van een vermindering dus zeker nog geen sprake.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *