Menu Sluiten

Kinderen in Maaspoort moeten het zelf uitzoeken.

Sinds september 2021 is een professionele kinderwerker actief in Hambaken en Maaspoort.

In de afgelopen maanden is dat vooral zichtbaar in Hambaken. In onze wijk Maaspoort is daar (nog) steeds niets van te merken. Onze kinderen in Maaspoort moeten het nog helemaal zelf uitzoeken.

En dat is treurig. In deze moeilijke tijden van de corona-maatregelen snakken ze naar vriendjes en vriendinnetjes om samen dingen te doen en te ontdekken.

Dat de kinderen van Maaspoort aan de zijkant staan heeft te maken met de indruk bij de organisatie Farent dat de bewoners van Maaspoort een groot zelforganiserend vermogen zouden hebben. Dit in tegenstelling tot de bewoners van Hambaken. Het bestuur van de Wijkraad Maaspoort vindt dit een verkeerd uitgangspunt. Ook onze kinderen in Maaspoort hebben behoefte aan professioneel aangestuurde kinderactiviteiten. Zeker in deze tijd!

Hetzelfde geldt voor de activiteiten van het Buurtteam. In hun doelstelling staat immers: aandacht hebben voor elkaar en voor een leefomgeving waar het prettig wonen is. Dat willen zij bereiken samen met bewoners in de wijk! Zeker als je iets wilt organiseren in je buurt samen met andere bewoners. Maar op dit gebied blijft het angstvallig stil.

Het Bestuur van de Stichting Wijkraad Maaspoort roept Farent op zijn mening op dit punt te heroverwegen. Hoezo gelijkheid en gelijke kansen in de gemeente ’s-Hertogenbosch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *