Menu Sluiten

Klachten over bewonersadviesgroep Maaspoort: ‘Omgang met bewoners respectloos’

Bron: D-tv.

Inwoners van de Maaspoort zijn ontevreden over het handelen van de eigen bewonersadviesgroep (BAG). Volgens wijkbewoners zijn er nu vier klachten ingediend over hoe de BAG met hen omgaat. Ze zouden vaak buiten hun rol treden en respectloos omgaan met bewoners die subsidies aanvragen.

De bewonersadviesgroep hoort de wijkmanager te adviseren over subsidies die worden aangevraagd door bewoners voor buurtfeesten of andere activiteiten in de wijk. De adviesgroep van de Maaspoort zou bepaalde bewoners tijdens vergaderingen over deze subsidies schofferen. “Kleine subsidies worden vaak gewoon goedgekeurd, maar als er grotere subsidies worden gevraagd door bepaalde personen in de wijk, wordt er erg onbeschoft en respectloos gehandeld”, vertelt Chris Lampe, voorzitter van de wijkraad.

De klachten zijn in behandeling genomen door de afdeling Wijkmanagement van de gemeente.

Gemeente Den Bosch

Daarnaast zijn er klachten over het feit dat de adviesgroep niet ter zake doende vragen stelt over bijvoorbeeld de toestanden bij Jongerencentrum De Poort. “Bepaalde wijkgenoten worden behandeld alsof ze in een politieverhoor zitten en er worden de meest ongepaste vragen gesteld over dingen die niks te maken hebben met de subsidie. Buurtgenoten hebben hier gewoon last van”, vertelt Chris Lampe.

“Bepaalde wijkgenoten worden behandeld alsof ze in een politieverhoor zitten”

Chris Lampe (Voorzitter Wijkraad)

De gemeente geeft aan de klachten te hebben ontvangen. “Er zijn niet eerder klachten over de bewonersadviesgroep Maaspoort ingediend. Bij de gemeente zijn nu drie klachten ingediend die alle handelen over de vergadering van maart jongstleden. De klachten zijn in behandeling genomen door de afdeling Wijkmanagement van de gemeente. De bewonersadviesgroep Maaspoort is een zelfstandig orgaan met vrijwilligers die de gemeente adviseert over aanvragen wijk- en dorpsbudget die in Maaspoort worden gedaan om de leefbaarheid (sociaal, fysiek, veilig) te verbeteren. Het wijkbudget in Maaspoort is de afgelopen jaren nagenoeg volledig besteed met een goede verdeling over bovengenoemde leefbaarheidsaspecten.”

De bewonersadviesgroep heeft gehoord van de klachten: “De BAG is een groep vrijwilligers die adviseert over welke subsidies er in de wijk worden gegeven. We proberen zo secuur en eerlijk mogelijk het budget te verdelen. Hierdoor kan het zijn dat er stevigere vragen worden gesteld om zo grondig mogelijk te werk te gaan. We begrijpen dat het een teleurstelling is als een aanvraag wordt afgewezen, maar het niet geven van subsidies doen we altijd met goed gegronde redenen.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *