Menu Sluiten

Maaspoort Kids met veel online activiteiten!

Hanneke Quaedvlieg is tevreden met de kwaliteiten van striptekenaar Bart van der Kraan. (foto: Sandra Peerenboom)
Er is ondanks de lockdown toch nog veel te doen voor jeugd in Maaspoort. Door de inzet van Maaspoort Kids kunnen jongeren vanaf 8 jaar zich vanaf maandag 21december via diverse online activiteiten prima vermaken. En daarbij ook hun ouders. Op het programma staan onder andere een cursus striptekenen van Bart van der Kraan van Studio Bajo, een goochelshow/workshop, zelf een metalen kerstboom met lichtjes solderen, een wekker maken en een omvangrijke familiequiz met mooie prijzen.
De mensen van Maaspoort Kids hadden een groot en gevarieerd programma samengesteld tijdens de Kerstvakantie in SCC De Schans. Maar de recente lockdown torpedeerde dat direct. De Schans kon voor de geplande activiteiten niet meer open. Een tweede teleurstelling na het uitblijven van de traditionele ontvangst van Sinterklaas. Daarna werd snel geschakeld met als resultaat een creatief online programma. Voor kinderen, maar ook voor iets oudere jongeren en zelfs voor ouders. Met een online pub-familiequiz met prachtige prijzen als gouden vondst.
“Het magere Sinterklaasfeest voor iedereen dit jaar door alle beperkingen waren we nog niet vergeten”, vertelt Hanneke Quaedvlieg van Maaspoort Kids. “De kinderen ook niet. Die hadden er al heel lang gespannen naar uit gekeken. Ook op scholen was het improviseren geblazen. Daarom waren we zo blij, dat we voor de kerstvakantie een leuk programma hadden. Natuurlijk waren de besmettingscijfers al langere tijd niet goed, maar toch overviel de lockdown ons enigszins. En de abrupte sluiting van de scholen deed dat al helemaal.”
Het zorgde even voor ‘paniekvoetbal’ bij Maaspoort Kids, zoals Hanneke het noemt. Het woord online viel snel, maar dan moet je het nog kunnen en ook doen. Hanneke Quaedvlieg: “Ik ben trots op ons team met wat we nu in een paar dagen tijd hebben neergezet. Iets voor de allerjongsten, maar ook voor jeugd van 10 tot 12 jaar en natuurlijk voor de ouders met de familiequiz waarvoor de organisatie al in gang was gezet.”
Cursus striptekenen en workshop goochelen
Jongeren kunnen vanaf maandag 21 december online terecht voor een cursus striptekenen door Bart van der Kraan van Studio Bajo. Dat gebeurt in twee leeftijdsgroepen (8-10 jaar en 10-12 jaar). Er komt ook een online goochelshow annex workshop. Je kan thuis meedoen aan het solderen van een metalen kerstboom, maar dan moeten jouw ouders wel beschikken over een soldeerbout. Wanneer je je daarvoor aanmeldt, krijg je een pakket thuis met handleiding. Of maak zelf een wekker. Ook daarvoor wordt thuis een pakket bezorgd. Online is daarvoor een vragenuurtje. Als klap op de vuurpijl zijn er drie online zoomsessies van een familiequiz voor maximaal 100 gezinnen per keer.
Hanneke Quaedvlieg hoopt, dat Maaspoort Kids zo toch nog een bijdrage kan leveren aan het vermaak in deze moeilijke tijd. “Het zit op veel fronten voor veel mensen dit jaar vreselijk tegen. Door de recente lockdown dreigde het voor de kerstperiode minder leuk te worden, maar we laten ons niet uit het veld slaan. De aankomst van Sint viel min of meer in duigen. De kerstdag op de scholen gaat niet door. De ruilbieb in De Schans viel weg door lokale wateroverlast. Toen dreigden onze kerstactiviteiten ook nog eens onder druk te komen, maar daar hebben we denk ik goed op ingespeeld. Het is een mooi programma.”
Meer info en Inschrijven kan op https://www.maaspoortkids.nl/evenementen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *