Menu Sluiten

Maaspoort Summer Vibes

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vrijwilliger Cees van den Heuvel geniet met volle teugen van Maaspoort Summer Vibes

‘Het enthousiasme van de mensen is hartverwarmend’

Cees van den Heuvel (Foto: Alex Tiebosch)

De Maaspoort Summer Vibes is vrijdag zijn laatste weekend in gegaan met activiteiten rond Sociaal Cultureel Centrum De Schans. Net als bij de start lag de nadruk in De Schans op ouderen. Voor kinderen waren er wel leuke workshops theater van Judith de Roos en Kleding en Kleuren van Saskia de Kanter. De ouderen kregen hetzelfde programma voorgeschoteld als vorige week op de eerste dag: Open koffie, workshops van de HCC Seniorenacademie, haken, biljarten in een veilige omgeving en als afsluiter vrijdagavond een weer volgeboekte kaartavond met veiligheidsschermen.

Cees van den Heuvel is één van de veldmanagers, die dit zomerfestijn mede mogelijk maken. De gepenstioneerde politie-agent en brigadier is als lid van de Bewoners Advies Groep (BAG) als vrijwilliger bij de Maaspoort Summer Vibes betrokken. De BAG heeft samen met de Wijkraad Maaspoort het initiatief genomen voor de tot nu toe zeer geslaagde bundeling van zomerse activiteiten in de wijk.

“Toen ik een paar maanden geleden voor het eerst hoorde over de plannen, was ik een beetje gereserveerd. Ja, sceptisch”, herinnert Cees van den Heuvel zich nog. “Ik woon al lang in de Maaspoort dus weet intussen wel een beetje hoe het hier werkt. Prachtige wijk. Veel groen. Fijne bewoners, maar activiteiten krijg je hier moeilijk van de grond. Het is met name lastig om vrijwilligers te vinden, die dingen willen begeleiden. Maar het is de mensen van Summer Vibes toch gelukt. Vooral Ronnie van Gaal en Claudia van Eijndhoven hebben daarin een karrenvracht aan werk geleverd. Daar neem ik een hele grote pet voor af.”

‘Mensen zijn lyrisch’
Maar de scepsis heeft intussen plaats gemaakt voor trots en beleving. Cees hoort in het veld, dat deelnemers en organisatoren lyrisch zijn over de opzet en de ambiance. “De mensen zijn razend enthousiast. Je weet soms niet wat je ziet. Ik heb karate, tennis en biljarten begeleid en vooral bij karate heb ik mijn ogen uitgekeken. De organisatie was in handen van een complete familie. Biaggo met vrouw en dochters. Van het enthousiasme van die mensen kreeg ik tranen in de ogen. Zo mooi, zo intens. Een geweldige beleving. Dan weet je ook meteen waar je het voor doet.”

Zijn hart klopt nog het meest voor biljarten en kaarten. Biljarten doet Cees regelmatig bij de Ouderen Sociëteit Maaspoort (OSM). Cees: “Daar moet je je niet heel veel bij voorstellen qua niveau. Het gaat vooral om de gezelligheid. We hebben bij de Maaspoort Summer Vibes twee workshops biljarten georganiseerd. Niet om mensen te leren biljarten. Dat niveau halen wij niet, maar om te laten zien hoe je met de coronaregels in de hand toch kunt biljarten. De belangstelling was niet stormachtig, maar we hebben toch een aantal mensen zien komen, die nog geen deel uitmaakten van de club. Wie weet komen die er ook nog bij. We hebben een fijne club. Leeftijd speelt geen rol. Ons oudste lid is Tineke Stakenburg, 90 jaar.”

Hopen op een tweede editie
Voor Cees staat intussen wel vast dat de Maaspoort Summer Vibes in 2021 een tweede editie verdient. Al zullen de financiële mogelijkheden niet ieder jaar zo groot zijn als dit jaar met een budget van meer dan 20.000 euro. “Maar ik weet zeker, dat dit met minder geld ook kan. Misschien maar een in plaats van twee weekenden en dan met de meest geslaagde onderdelen van dit jaar. Ik hoor het overal, de mensen willen dat dit een jaarlijks gebeuren wordt. De BAG en de Wijkraad kunnen als initiatiefnemers intussen niet meer stuk.”

Hij heeft wel een tip, eerder beginnen met de organisatie. Dat kon nu niet anders, maar Cees denkt, dat het nog soepeler en beter kan lopen wanneer de plannen eerder worden gesmeed. “Met de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit topsucces. Die hebben bewezen wat ze in hu mars hebben. De kinderziektes er uit en eerder zoeken naar veldmanagers. Wanneer dit in een dorp zou gebeuren, was dat minder moeilijk. Maar de Maaspoort is ten eerste met zijn 17.000 inwoners geen dorp en ten tweede liggen de verhoudingen in een dorp totaal anders dan in een jonge wijk. In een dorp groeien de mensen met elkaar op en kent iedereen elkaar. In een wijk liggen de verhoudingen totaal anders. Maar daar kunnen we volgend jaar rekening mee houden.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *