Menu Sluiten

Mededeling Waterschap over stankoverlast

Namens Waterschap Aa en Maas onderstaand bericht over de stankoverlast in met name het westelijk deel van de Maaspoort
 
In april plaatsten we een extra filter bij het slibgebouw op het terrein van de rioolwaterzuivering ’s-Hertogenbosch van waterschap Aa en Maas. Met deze maatregel verwachtten we de hoofdoorzaak weg te nemen van de stankoverlast waar u sinds vorig najaar last van heeft gehad. Intussen constateren wij dat de stank flink is afgenomen. Dit maken we op uit reacties van omwonenden. Toch lijkt de overlast niet volledig verdwenen. Daarom starten we deze zomer een vervolgonderzoek.
 
Vervolgonderzoek
Bij het vervolgonderzoek voeren we metingen uit aan alle filters en andere punten waar stank vrij kan komen. Zo meten we de effectiviteit van alle filters en krijgen we inzicht in mogelijk andere stankbronnen. Alle monsters worden onderzocht in een laboratorium en beoordeeld door een speciaal geurpanel. We verwachten na de zomer de resultaten van de metingen. Aan de hand daarvan kunnen we beter beoordelen of er nog extra maatregelen nodig zijn.
 
Klachten melden
Mocht u overlast ervaren en vermoedt u dat de stank afkomstig is van de zuivering, dan horen we dit graag. U kunt een melding doen bij de milieuklachtencentrale van de provincie. Wilt u dan het tijdstip en de plek van de overlast melden? Hartelijk dank voor de moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *