Menu Sluiten

Meldpunt Overlast Maaspoort

In de weken na het in de lucht brengen van dit Meldpunt Overlast Maaspoort (20 januari 2022) zijn 15 meldingen binnengekomen (begin februari 2022).

Deze meldingen zijn serieus genomen en besproken met vertegenwoordigers van het wijkmanagement, politie, gemeente, jongerenwerk/Farent en Buurtpreventie Team (BPT).

Ook zij gaven aan de meldingen serieus te nemen, maar het is onmogelijk om op iedere melding een adequate actie te ondernemen.

Wel is besloten de surveillance op de aangegeven ‘hotspots’ te intensiveren (BPT, politie).

Als ‘hotspots’ zijn aangemerkt:

 • Lokeren Passage en directe omgeving,
 • Noorderplas (tunneltje),
 • Hofstedenlaan (speeltuintje),
 • Parkeerplaats achter De Schans.

Daarbij worden de bewoners (melders) gevraagd gegevens door te geven als dag/tijdstip, korte beschrijving en autokentekens.

Ook de terugkoppeling naar de melders krijgt meer aandacht.

De huidige preventieve maatregelen binnen onze wijk, als de inzet van straatcoaches worden uitgebreid.

Meldingen van overlast kunnen nog steeds gedaan worden via deze website.

Hierbij is de anonimiteit van de melder uitgangspunt.

Bewoners in onze wijk Maaspoort verdienen een prettige en veilige wijk om te wonen en te leven!

Tips:

 • Maak gebruik van de juiste kanalen toepasselijke wijze van melden. Dat leidt tot een grote kans dat je een serieuze reactie krijgt en voorkomt dat je van kastje naar de muur gestuurd voelt. Voorbeeld: meld voor zaken naar gemeente over openbare ruimte via de website van de gemeente en druk op “melding doen”. Of gebruik de buiten beter app
 • Nog een voorbeeld: gebruik meld misdaad anoniem als je iets strafbaars ziet en het lastig vindt om daar aangifte van te doen. Dan kan de politie deze informatie verwerken en daarop een plan maken.

Meldingen van overlast kunnen ook worden ingediend op:

3 reacties

 1. Debby

  Wij zouden graag iets willen doen aan de lopenpad van eimeren wat daar word gefiets en met scooters hard gereden en er lopen ook kleine kinderen rond .
  Veder rond de winkelcentrum staat jongere veel troep achter zo als binnen als buiten en drugsgebruik op de parkeerplaats laat in de avond is ook niet fijn als je gaat wandelen

Praat met ons mee

%d bloggers liken dit: