Menu Sluiten

Meldpunt Overlast Maaspoort

Na een succesvolle start van het Meldpunt Overlast Maaspoort, begin 2022, brengt de Wijkraad Maaspoort het Meldpunt opnieuw onder de aandacht van de bewoners van Maaspoort.

De meldingen die binnen kwamen zijn serieus genomen en besproken met vertegenwoordigers van het wijkmanagement, politie, gemeente, jongerenwerk/Farent en Buurtpreventie Team (BPT). Dit leidde in veel gevallen tot goede oplossingen.

De Wijkraad onderhield daarbij het contact met de aanbrengers van de meldingen. Dit om de voortgang te volgen.

Toch blijken er nog steeds incidenten te zijn die om aandacht vragen.

Daarom brengt de Wijkraad Maaspoort het Meldpunt Overlast Maaspoort opnieuw onder de aandacht van de bewoners van onze wijk.

Ook nu zullen de meldingen anoniem worden besproken met de daar voor in aanmerking komende instanties en organisaties. Daarnaast onderneemt de wijkraad in voorkomende gevallen ook zelf actie.

Tips:

  • Maak gebruik van de juiste kanalen toepasselijke wijze van melden. Dat leidt tot een grote kans dat je een serieuze reactie krijgt en voorkomt dat je van kastje naar de muur gestuurd voelt. Voorbeeld: meld voor zaken naar gemeente over openbare ruimte via de website van de gemeente en druk op “melding doen”. Of gebruik de ‘Buiten Beter app’
  • Nog een voorbeeld: gebruik meld misdaad anoniem als je iets strafbaars ziet en het lastig vindt om daar aangifte van te doen. Dan kan de politie deze informatie verwerken en daarop een plan maken.

Meldingen van overlast kunnen worden ingediend op:

1 reactie

  1. Jos Buckens

    Lokeren is een fietspad. Toch wordt de straat steeds weer gebruikt door allerlei bezorgdiensten. Er is een opklapbaar paaltje maar dat kan omzeilt worden door over het trottoir te rijden. Of door het simpelweg omlaag te doen. Van de gemeente krijg ik de mededeling dat handhaven niet mogelijk is. Ik vroeg om een extra paaltje zodat de route over het trottoir niet meer kan. Daarop kwam dit antwoord: “Wij kunnen niet overal obstakels plaatsen. Auto’s horen niet op de stoep te rijden. Dit is een verkeersovertreding. Ziet u een voertuig dat dit verbod negeert, dan kunt u het kenteken en type voertuig doorgeven aan de Politie. Zij maken hier een notitie van.” Ik zou graag een structurele oplossing vinden voor deze overlast gevende verkeersovertredingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *