Menu Sluiten

Nieuwe duofietsen voor fietsmaatjes Maaspoort

Nu de lente aanbreekt en de temperaturen weer stijgen, groeit ook het verlangen om er met de fiets op uit te gaan. Voor mensen die dat, vanwege ouderdom of een beperking, niet alleen willen, kunnen of durven is er sinds kort de organisatie Fietsmaatjes Den Bosch. Die heeft zogenoemde duofietsen, waarmee mensen naast elkaar, samen een stukje kunnen fietsen. Fietsmaatjes Den Bosch heeft vrijdag 19 maart twee nieuwe duofietsen gekregen.

Bij SCC de Schans in de Maaspoort nam Fietsmaatjes Den Bosch de nieuwe rijtuigen in ontvangst. Die zijn er met hulp van de Rabobank en de Bossche Stichting tot steun aan Ouderen gekomen. Vol trots namen de coördinatoren Helma en Ben van den Heuvel en Rob Verhagen de fietsen aan. Ze kunnen niet wachten om nieuwe vrijwilligers en gasten te verwelkomen.

Nog niet veel meters gemaakt
Want samen fietsen en genieten is het motto van de stichting Fietsmaatjes Den Bosch. Die stichting is anderhalf jaar geleden opgericht om bewoners die zelf niet meer durven of kunnen fietsen de mogelijkheid te geven om samen met een vrijwilliger of familielid toch weer mooie fietstochten te maken. De eerste twee duofietsen zijn vorig jaar in gebruik genomen in de wijk Zuid-Oost. Maar door de coronamaatregelen hebben die tot nu toe nog niet veel kilometers gereden.

Wie een ritje op zo’n elektrisch ondersteunde duofiets wil maken, als gast of als begeleider, kan zich voor een proefrit bij de stichting melden. Als het bevalt, kan een coördinator van Fietsmaatjes je als gast koppelen aan een vrijwilliger of andersom. Uiteindelijk wil de stichting zo in elke wijk twee duofietsen plaatsen. Weer informatie over deze stichting staat op fietsmaatjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *