Menu Sluiten

Nieuwe procedure ‘Actiecomité Windpark Rietvelden Nee’

Het ‘Actiecomité Windpark Rietvelden Nee’ start na een uitspraak van het Europees Hof op 15 september 2020 dat windturbines veel strenger moeten worden getoets een nieuwe procedure tegen de aanleg van windturbines in Windpark De Rietvelden-Treurenburg. Het actiecomité zoekt nu steun van meer belanghebbenden in de strijd tegen de windmolens. Je bent belanghebbende wanneer je binnen een straal van 10x de tiphoogte van een windturbine woont, dat is 1785 meter. Dat betekent dat bewoners van een groot gebied in het westelijk deel van de Maaspoort in aanmerking komen voor de status van belanghebbende.

De actievoerders willen zoveel mogelijk belanghebbenden vragen hun bijstandsverzekering in te schakelen. Dat is bij de eerste procedure ook het geval geweest en dat heeft volgens het actiecomité aanzienlijk geholpen om de kosten van de procedures te kunnen betalen.

De organisatoren zijn een actie gestart op hun website, waarin ze ook melden, dat de belanghebbenden zelf niet in actie hoeven te komen richting hun bijstandsverzekering, maar zich alleen hoeven te melden bij het ingeschakelde advocatenkantoor Vos & De lange Advocaten te Barendrecht.

Op de website van het actiecomité is daarover veel meer informatie te vinden: https://www.windparkrietveldennee.nl/belangehebbend/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *