Menu Sluiten

NK Tegelwippen: doe je mee?

’s-Hertogenbosch doet mee aan het NK Tegelwippen
De komende maanden doet ‘s-Hertogenbosch mee aan het NK Tegelwippen! We gaan hierin de strijd aan met Oss in misschien wel de spannendste derby van het NK. Ook in de rest van het land gaan tachtig gemeenten de uitdaging aan: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen. Doe je mee?

Minder tegels, meer groen
We strijden niet alleen om de eer, maar vooral voor een groenere gemeente. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig om in te leven voor mens en dier. Maar groen helpt ook gevolgen van klimaatverandering op te vangen. In heel Nederland worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Alle reden dus om tegels te wippen!

Alle tegels tellen, doe mee!
Iedereen met een tuin kan meedoen! Kijk wanneer je aan de slag gaat in jouw tuin of je direct een paar tegels kunt inruilen voor groen. Geef het aantal gewipte tegels inclusief bewijsfoto’s op via de website van het NK Tegelwippen. Jouw gewipte tegels worden automatisch opgeteld bij onze tegelstand. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de felbegeerde Gouden Tegel. Daar gaan we natuurlijk voor! Je kunt nog meedoen met het NK Tegelwippen tot 30 september 2021.

Samen tegels wippen is leuker dan alleen
Help elkaar en maak samen met jouw buurtgenoten de wijk een stukje groener. Gaan jullie samen aan de slag, heb je een leuk voorbeeld om te delen of organiseer je een buurtactie? Ga naar denbosch.nl/duurzaam/nktegelwippen, meld jullie buurtinitiatief aan en dan kijken wij hoe we jullie initiatief verder kunnen ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *