Menu Sluiten

Oud-voorzitter Leo van Balen overleden

Tot ons grote verdriet hebben wij vernomen, dat onze oud-voorzitter Leo van Balen op zaterdag 30 november op 62-jarige leeftijd is overleden. Leo is tot janauri 2017 van de Wijkraad (en voorloper Wijktafel) Maaspoort geweest en was nog altijd zeer betrokken bij sociale projecten in onze wijk. Zo zette hij zich al enkele jaren in voor De Eettafel, waar hij mede oprichter van was. Leo heeft als professioneel kok gewerkt bij restaurants in Nederland en Duitsland. Na zijn afkeuring door problemen met zijn handen besloot hij zich eenmaal per week samen met meerdere vrijwilligers in te zetten voor eenzame ouderen in de wijk. Die konden iedere woensdag en tijdens feestdagen in een gezellige setting gezamenlijk genieten van de kookkunsten van Leo en zijn vrijwilligers.

De Eettafel was zijn lust en zijn leven. Samen met zijn betrokkenheid  bij het in stand houden van sociale projecten en de groenvoorzieningen in onze wijk en verduurzaming van de samenleving. Leo was met zijn enorme postuur een bekende verschijning in de wijk. Letterlijk de vriendelijke en totaal ongevaarlijke reus met een klein hartje. In maart 2018 werd hij door WInkelcentrum Maaspoort uitgeroepen tot Maaspoorter van de Maand en later dat jaar door Maaspoort Nieuws tot Maaspoorter van het jaar.

Leo is woensdag 27 november tijdens de voorbereidingen van de wekelijkse Eettafel-sessie na een hartstilstand in coma geraakt en daar is hij niet meer uit ontwaakt. Hij wordt in kleine kring begraven, maar nabestaanden en vrienden kijken nog naar de mogelijkheid van een gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst in de wijk.

De wijkraad wenst de nabestaanden en vriendenkring van Leo alle sterkte bij het verwerken va dit grote verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *