Menu Sluiten

Ouderen voor Ouderen in Maaspoort

Filosofiecursus “Over Kennis”

We leven in tijden waarin allerlei waarheidsclaims op ons afkomen: nepnieuws, alternatieve feiten en complottheorieën. Dit is verwarrend en het lijkt soms of het onderscheid tussen kennis en ongegronde mening niet meer bestaat.

De brengers van nepnieuws en de verspreiders van complot theorieën hebben geen positieve intenties. Zij proberen de samenleving of individuen op het verkeerde been te zetten met als doel meer invloed, macht of gewin te verkrijgen. Dit in tegenstelling tot de drijfveer voor het verkrijgen van kennis, nl. de verwondering over de wereld en het verlangen die wereld te kunnen verklaren en begrijpen.

Doel van deze cursus is inzicht verkrijgen in betekenis van begrippen als waarheid, weten, kennis, wetenschap, logica, redenering, argumentatie, scepsis, mening, overtuiging, verklaren en begrijpen, de filosofische problemen die gepaard gaan met deze begrippen en tenslotte hoe ware kennis verkregen kan worden en wat daar in mis kan gaan.

De cursus wordt gegeven in de Lachende Vis, Empelsedijk 21,op 5 donderdagen 27 oktober en 3, 10, 17 en 24 november van 14.00 uur tot ca. 16.30 uur. Het aantal deelnemers is minimaal 15, maximaal 20. Van u wordt een bijdrage gevraagd van € 25,= p.p.

Bent u geïnteresseerd om aan deze activiteit deel te nemen, meldt u zich vóór 17 oktober a.s. aan als deelnemer bij Henny Sterken,  tel. 06-44914860 of e-mail HennySterken@loeve.org. Alle deelnemers ontvangen tijdig een schriftelijke bevestiging met meer details over de cursus. U wordt verzocht om de bijdrage van €25 pas na ontvangst van die bevestiging over te maken op rekening  NL78INGB0690952120  t.n.v. W. van Loo  onder vermelding van OvO-Kennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *