Menu Sluiten

Petitie snelheidsverlaging A2 en A59

‘100 overdag en ’s nachts’

’s-Hertogenbosch is een mooie stad. Mooi qua cultuur, winkelen, uitgaan en niet te vergeten het fietspadennetwerk. Minder mooi is de luchtkwaliteit, veroorzaakt door de snelwegen A2 en A59, die langs en door ’s-Hertogenbosch lopen. Al langere tijd bestaat een actieve discussie over het terugdringen van de fijnstof-uitstoot en actueel is de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/uur in verband met het terugdringen van de CO2 en de fijnstof.

De snelheid op alle snelwegen in Nederland gaat terug naar 100 km/uur van 6.00 – 19.00 uur. Daarna mag weer harder worden gereden en dus is het gevolg weer meer CO2 en fijnstofuitstoot. Kortweg gezegd kan in en om ’s-Hertogenbosch overdag gezonder geleefd worden dan in de avond/nacht. Daarnaast heeft het RIVM een appje waarin per uur de luchtkwaliteit is af te lezen en valt het op dat het RIVM adviseert om de activiteiten/snelheid op de snelwegen doorlopend en altijd aan te passen.

Voor de Wijkraad Maaspoort is dit een logische gedachte en start daarom een petitie om de snelheid op de snelwegen A2 en A59 blijvend en gedurende 24 uur te verlagen naar 100 km/uur, want “100 is genoeg overdag en in de nacht”.

Teken de petitie HIER

1 reactie

  1. verhoeven

    Dit lees ik op uw pagina wijkraadmaaspoort.nl/berichten: “Er komt een snelheidsverlaging voor snelwegen, dus ook voor de A2 en A59 langs de Maaspoort, maar die verlaging geldt niet tussen 7 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Dan gaat het weer naar 130”. Zowel op de A2 als op de A59 geldt echter een limiet van 130. Ook tussen 19 en 6 uur. Het gevaar bestaat dat lezers de petitie in gaan sturen op basis van verkeerde informatie. Ik hoop dat het een foutje is. Graag correctie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *