Menu Sluiten

Raad van State staat bouw windmolens toe

De Raad van State heeft de bezwaren van onder meer omwonenden tegen de bouw van windmolens op De Rietvelden, nabij de Kruiskamp, Engelen en Maaspoort, afgewezen. Sterker nog, de Raad van State heeft zelfs de beslissing van de rechtbank eerder dit jaar om de bouw van drie windmolens toe te staan vernietigd. De Raad van State staat in plaats van drie, vier windmolens toe.

Het Brabants Dagblad meldt dit woensdag in een uitgebreid artikel. Daarin staat onder meer dat ‘Volgens de Raad van State de vier molens tóch bij elkaar horen en er dus wel degelijk sprake is van samenhang in het gebied.’ De bezwaarmakers leggen zich neer bij de besluitvorming. De gemeente en de initiatiefnemer, die beroep hadden aangetekend tegen de ‘slechts’ drie windmolens, zijn uiteraard zeer verheugd. De bouw van de vier 125 meter hoge windmolens moet volgens planning in 2020 beginnen.

De nieuwe windmolens staan verder van de Maaspoort verwijderd dan de huidige enige windmolen van de gemeente, op Treurenburg. Maar de nieuwe molens komen wel ruim binnen zichtafstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *