Menu Sluiten

Sportcentre Reflex steekt online hand uit naar jeugd

Fitness lessen via Zoom bij Sportcentre Reflex

Gratis voor de jeugd tijdens de kerstvakantie!

Maikel van den Boogaert.
(foto: Sandra Peerenboom)

Sportcentre Reflex had voor jongeren uit Maaspoort en Empel een leuk gratis fitnessprogramma tijdens de kerstvakantie samen gesteld. Onder professionele begeleiding gebruik maken van al het blitse materiaal in het al even mooie gebouw aan de Korvetstraat, schuin tegenover de zijkant van de Praxis-vestiging. De lockdown zette echter een dikke streep door die plannen. Maar een alternatief in de vorm van online zoomlessen lag snel op de ‘ontwerptafel’.

Maikel van den Bogaert schrok niet echt toen hij deze week zijn in Maaspoort gevestigde Sportcentre Reflex moest sluiten. “We zagen het natuurlijk al van ver aankomen. Heel triest. Voor ons en onze collega-sportscholen natuurlijk, maar zeker ook voor al die sporters. Maar we hebben van de eerste lockdown geleerd. We gaan verder met zoom-sessies voor leden/abonnees en dit keer ook om jongeren uit Maaspoort en Empel ermee kennis te laten maken”, aldus Maikel.

Zo had hij het plan om jongeren tijdens de door de lockdown saai dreigende periode uit te nodigen om bij Reflex onder begeleiding gratis te komen trainen. Dat kan dus niet doorgaan, maar Maikel is bezig om ook die doelgroep tijdens de kerstvakantie gratis zoom-trainingen aan te bieden. “We wilden die jongeren helpen en de wijken helpen. Hier veel trainen betekent minder overlast en met een positieve vibe bezig zijn. Dat willen we met zijn allen toch doorzetten. We moeten dan even improviseren met materiaal. Bijvoorbeeld met water gevulde plastic flessen en dergelijke.”

De leden van Reflex kunnen gebruik maken van materiaal, dat de sportschool aan zijn betalende leden beschikbaar stelt. De jongeren, die kennis willen maken, krijgen dat uiteraard nog niet, maar ze kunnen eventueel wel onmiddellijk een lidmaatschap afsluiten. Dan gaat ook voor hen het denkbeeldige leenloket voor materiaal open. Maikel: “Maar met alternatief materiaal kan al heel veel en wij kunnen de jongens en meisjes die mee willen doen daar echt wel bij helpen.”

Maikel wil met die zoomlessen de schade voor zijn leden en potentieel geïnteresseerden zo klein mogelijk houden. “Die sluiting is een enorme tegenvaller. Er waren signalen, dat veel jeugd hier wilde fitnessen tijdens de kerstvakantie. Er was vanuit Maaspoort al veel vraag naar. Alle jongeren willlen een wasbordje. Daarom is het voor zowel leerlingen als voor ons een enorme domper”, stelt Maikel.

Hij hoopt dat de leden er rekening mee houden dat nu weglopen vergaande gevolgen voor hun sportschool kan hebben. Maikel: “De abonnementen lopen ook door. Bij de vorige lockdown hebben we drie maanden de abonnementen stop gezet. Dat kunnen we nu helaas niet meer doen. Wel hebben de leden zelf de mogelijkheid hun abonnement op non-actief te zetten, maar wij hopen natuurlijk dat ze ons de kans op overleven willen geven en gebruik gaan maken van de zoomlessen, die echt leuk worden. Dat kan ik iedereen beloven.”

Het is nu voorlopig een maand overleven. Maikel durft geen voorspellingen te doen. “Verder vooruit kijken, kan niemand. Alleen hopen. Wat ik wel zeker weet, is dat de zoomlessen veel van het gemis kunnen goed maken. Leden kunnen zich op onze WEBSITE daarvoor aanmelden. Jongeren die kennis willen maken ook. Alle info is daar te vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *