Menu Sluiten

Stank te lijf bij rioolwaterzuivering

De keuze voor een compleet nieuwe techniek bij de renovatie van de rioolwaterzuivering op Treurenburg in 2015 komt nu als een boemerang terug bij Waterschap Aa en Maas. De uitstoot van stikstof en fosfaat is te hoog. En dan is er ook nog dat stankverhaal. Voor de aanpak gaat het Waterschap nu negen meter hoge torens bouwen. 

Bij het bezoek van de Wijkraad Maaspoort aan rioolwaterzuivering enige tijd geleden, werd de wijkraad verteld dat de bouw van deze torens noodzakelijk is voor de installatie en in bedrijf nemen van een nieuwe techniek die de uitstoot en stankoverlast met tegengaan. De gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie hebben hier toestemming voor gegeven.

Aanpak stankoverlast waterzuivering
Nieuws over de aanpak van stankprobleem door het waterschap bij de waterzuivering, die sinds 2018 de wijk Maaspoort regelmatig teisterde. Door de ingebruikname van een nieuwe biogasinstallatie op dat terrein i.c.m. een zuiveringstechniek wordt biogas uit het aangevoerde slib verkregen en veroorzaakte de stank. Van dit gas is onder meer Heineken afnemer.

Na verschillende mislukte pogingen is het waterschap erin geslaagd de overlast te stoppen door het schoonwassen van de vrijkomende lucht uit het gebouw waar de slib wordt verwerkt. Een proefopstelling bewees een nieuwe technologie en de komende maanden wordt een definitieve installatie gebouwd met onder meer 9-meter hoge kolommen.

Als wijkraad houden wij al langere tijd over dit probleem de vinger aan de pols.

Bron: Brabants Dagblad
Kijk ook:
https://www.bd.nl/den-bosch-vught/stank-en-uitstoot-stikstof-en-fosfaat-te-lijf-met-exra-gebouwen-bij-rioolwaterzuivering~a7a3b604/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *