Menu Sluiten

Stankoverlast op schema

De werkzaamheden om de stankoverlast van het slibgebouw op te lossen liggen op schema. Als dat zo blijft, is er vanaf medio september geen stankoverlast meer van het slibgebouw. Voor het zover is moet de waterzuivering de bestaande installaties loskoppelen en de nieuwe aansluiten en instellen. Dat veroorzaakt mogelijk extra overlast, met name in de week van 9 tot en met 13 augustus.
Overlast door ‘ombouw’
De nieuwe stankwassers, het kokosfilter, de grote ventilatoren en de grote leidingen zijn bijna klaar. De komende weken werkt de waterzuivering ze af en bereiden deze voor op de zogenaamde ‘ombouw’ in de week van 9 augustus. Dan worden de bestaande installaties losgekoppeld en de nieuwe wassers en filters aangesloten. De lucht uit het slibgebouw wordt dan tijdelijk niet gefilterd. Als de wind dan in de richting onze wijk staat, is de kans groot dat het stinkt. Deze overlast is helaas niet te voorkomen. Om de overlast te beperken wordt gewerkt met een strakke planning. Bovendien kan bij onverwachte tegenslag snel teruggeschakeld naar de bestaande installaties. Als alles goed gaat, duurt de ombouw enkele dagen.
Overlast na de ombouw
Als de nieuwe installaties zijn aangesloten, wordt de lucht uit het slibgebouw weer gefilterd. De nieuwe installaties verwijderen samen 99% van alle stankstoffen uit het slibgebouw. Ze doen dat echter nog niet direct. Er wordt verwacht dat na de ombouw nog enkele weken nodig zijn om de juiste instellingen te bepalen. Dat betekent dat er tot begin september mogelijk overlast optreedt van het slibgebouw.

1 reactie

  1. Willy Wartenberg

    Stankoverlast op schema is een vreemde titel in dit verband. Oplossing stankoverlast op schema klinkt bijvoorbeeld al logischer. Ben erg benieuwd in augustus hoe het zal gaan met de overlast..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *