Menu Sluiten

Stichting Jeugdwerk Maaspoort hoeft geld niet meer terug te betalen

Bron: Dtv

Stichting Jeugdwerk Maaspoort heeft te horen gekregen dat ze geen geld meer hoeft terug te betalen aan de gemeente. Begin dit jaar werd nog een rekening van 65.000 euro gestuurd.

Dat bevestigen meerdere bronnen, waaronder Kasper Kiel, voorzitter van de Stichting Jeugdwerk Maaspoort. SJM trok daarop de rechtszaak en het WOB-verzoek in. Dat ging over de rechtmatigheid van het dichtdraaien van de subsidie.

Het bestuur van de stichting lag de afgelopen jaren overhoop met de gemeente en wethouder Ufuk Kahya. In april 2021 werd de subsidiekraan stopgezet, omdat de stichting haar taken in jongerencentrum De Poort niet goed uit zou voeren.

SJM zat uiteindelijk, ook in afwachting van een zelf aangespannen rechtszaak, tot begin november 2021 in het gebouw. Na lang getouwtrek kwam daar in mei een einde aan. Toen sprak burgemeester Jack Mikkers met het bestuur van SJM over de situatie.

Kouwe kermis

Kiel geeft aan dat het een behoorlijke intense periode was. “Wij zijn wel een beetje van een koude kermis thuisgekomen.” De stichting heeft de inventaris meegenomen uit het centrum en is al grotendeels verkocht. Daarvan worden nog openstaande personeelskosten en schuldeisers betaald. Die kosten komen neer op zo’n 55.000 euro.

Goed doel

Het bedrag dat overblijft, wordt op den duur gedoneerd aan een goed doel. Voor Kiel moet dat een sociale organisatie zijn, eventueel ook jeugdwerk. Als voorwaarde stelt hij wel dat er geen subsidie van de gemeente of de overheid heen mag vloeien.

Te laat

Voor SJM-directeur Paul Kuenen kwam het allemaal te laat. Hij legde in maart dit jaar zijn taken neer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *