Menu Sluiten

Succesvolle Eerste Wijkkwis Maaspoort

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.29.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.29.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.29.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.29.3″ header_font_size=”42px” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Succesvolle eerste Wijkkwis Maaspoort

Vorig jaar nam wijkraad Maaspoort het initiatief tot het organiseren van een zogenaamde wijkquiz in navolging van dorpsquizzen in o.a. Boxtel en Vlijmen. Een speciale werkgroep van zeven enthousiaste en geïnspireerde Maaspoorters onder leiding van wijkraadbestuurslid Jan van Beusekom heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan het opzetten van de eerste “Wijkkwis Maaspoort”.

Maar liefst achttien teams met in totaal zo’n 150 deelnemers deden zaterdag 12 oktober 2019 mee.
Zij bogen zich over ca. 700 vragen verdeeld in veertien rubrieken, waarbij de deelnemers voor sommige antwoorden zelfs met de fiets de wijk in moesten. De teams werden daarnaast op een sportieve manier uitgedaagd met een bootcamp, rondje bowlen en een paar oudhollandse spellen.
Ook creatief werd het nodige gevraagd, zoals een sonnet maken in Bosch dialect, maak van een toiletrol een autootje, terwijl ook een zelfgemaakte joker kon worden ingezet.

Tijdens de prijsuitreiking in SCC De Schans op zaterdag 2 november jl. werd het winnende sonnet gedeclameerd door een afgevaardigde van team De Bossche Bollen. Chapeau!
Nummers 2 en 3 waren respectievelijk Poortmaasjes en De Hamburgers.
Bij het onderdeel “transformatie wc-rol in auto” bestond de Top 3 uit de teams Van m’n pleintje, Verbijsterend Goed en A-Team. Dit waren sowieso creatieve teams, want de Top 3 van de zelfgemaakte jokers werd gevormd door A-Team, Van m’n pleintje en De Hamburgers.

Hoogtepunt van de avond, waarbij ongeveer vijftig afgevaardigden van de deelnemende teams aanwezig waren, was de uitreiking van de te winnen prijzen (gevulde boodschappenmand met kadobonnen voor totaalbedragen van respectievelijk € 250, € 150 en € 50).
Team Verbijsterend Goed kwam als 1e prijswinnaar uit de bus, die naast de genoemde prijs ook de spectaculaire wijkkwislogogroene wisselbeker in ontvangst mocht nemen.
Het 2e prijswinnende team Extrem Laut kon in verband met een bruiloft niet aanwezig zijn, maar had een leuk filmpje gemaakt, waarin de creativiteit van de teamleden goed naar voren kwam en dat dan ook met applaus werd beloond.
De 3e prijs was voor team Bossche Bollen, die hun naam al eer aandeden met hun Bossche sonnet.
De aanmoedigingsprijs (kunstleenabonnement ter waarde van € 40 aangeboden door Kindcentrum
’t Schrijverke) was voor team GeZeVr. De hele ranglijst vind je hieronder met wat sfeerbeelden.

Wijkkwis Maaspoort 2019 werd mede mogelijk gemaakt door Anders Haarzorg, Bowlingcentrum Maaspoort, Dynamics Outdoor, Jumbo Maaspoort, KC ’t Schrijverke, SCC De Schans, Vita Statera en hoofdsponsor Wijkraad Maaspoort.

De evaluatie moet nog plaatsvinden, maar de reacties van de deelnemende teams waren alleen maar positief, waarbij ze aangaven volgend jaar graag weer mee te doen (“liever meedoen dan helpen met organiseren”). De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze première van de Wijkkwis Maaspoort en hoopt dat dit uitgroeit tot een jaarlijkse traditie.

[/et_pb_text][et_pb_gallery gallery_ids=”3898,3897,3896,3895,3894,3893,3892,3891,3909″ posts_number=”8″ _builder_version=”3.29.3″ hover_enabled=”0″ _i=”1″ _address=”0.0.0.1″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *