Menu Sluiten

Terugblik thema-avond “Leuk wonen en verbinden in Maaspoort”

Op dinsdag 18 juni vond de 2e door Wijkraad Maaspoort georganiseerde Thema-avond plaats. Ook op deze avond waren zo’n 60 belangstellende bewoners naar Sociaal Cultureel Centrum De Schans gekomen om te luisteren naar diverse sprekers van verschillende in de wijk actieve organisaties.

Na het welkomstwoord door avondvoorzitter Gerard Nijboer, gaf Chris Lampe, voorzitter van de Wijkraad, een korte samenvatting over de activiteiten waarmee de Wijkraad zich de afgelopen maanden onder andere heeft beziggehouden. Ook schetste hij een beeld van de agenda voor de komende maanden.

Vervolgens was het de beurt aan opbouwwerkster Moon Vlaminckx, die namens Farent op inspirerende wijze toelichting gaf over wie Farent is/doet en wat het buurtteam is. Ook gaf zij informatie wat ze al bereikt hebben en gaan doen. Benadrukt werd dat er wordt gestreefd om vooral voor- en met bewoners in gesprek te komen en te blijven.

Daarna was er ruimte voor het Buurtpreventieteam. Gé Roggen en Bert Kalisvaart gingen daarbij in op de toegevoegde waarde op het gebied van veiligheid en toezicht in Maaspoort. Ook werd de samenwerking met de wijkagenten en de wijk boa besproken.

Na een pauze stond een filmpje van Ouderen Sociëteit op het programma. Daarin vertelde Jacqueline Geerdink over de activiteiten die worden georganiseerd voor de ouderen in de wijk. Daaruit kon worden opgemaakt dat er vele mogelijkheden zijn, voor ieder wat wils.

Namens PowerUp073, vertelde Alex en Mohammed over de activiteiten die worden georganiseerd voor jongeren in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar. Deze activiteiten variëren van huiswerkbegeleiding tot kook/eetavonden. Steeds meer jongeren weten Jongerencentrum Noord te vinden.

Tot slot kreeg Jan de Laet het woord om namens Maaspoort Kids een toelichting te geven over de activiteiten welke worden georganiseerd voor de jongere kinderen in de wijk. Van knutselmiddagen en Koningsdagspelen tot Sint Nicolaasfeest, een volle agenda!

Nadat de avondvoorzitter een korte samenvatting had gegeven over alle informatie die deze avond door de diverse vertegenwoordigers was gegeven, was het tijd voor een informeel samenzijn, onder genot van een hapje en een drankje. Daar werd nog flink nagepraat, waarbij vooral opviel dat vele aanwezigen oprecht positief verrast waren over het grote aanbod van activiteiten die voor- en door bewoners en professionals worden georganiseerd.

Uitdaging voor de komende tijd, verbinding krijgen tussen alle partijen die activiteiten organiseren in de Maaspoort. De eerste stap daartoe is tijdens de thema-avond al gezet.

Kortom, wederom een geslaagde thema-avond. De volgende thema avond staat gepland voor dinsdag 29 oktober 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *