Menu Sluiten

The Lifestyle Challenge van start

Vanaf 1 april 2021 gaat The Lifestyle Challenge weer van start. The Lifestyle Challenge, die is ontstaan uit een initiatief van Jongerencentrum De Poort, daagt jongeren uit om twee maanden lang intensief bezig zijn met een gezonde levensstijl door enerzijds training en anderzijds sportieve challenges aan te gaan. Het project richt zich op jongeren van 16 t/m 23 jaar binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. Aanmelden kan tot 31 maart 2021.

Van bootcamp tot survival: een divers sportaanbod
De ene week een bootcamp, een andere week naar de atletiekbaan of een survivalparcours. Weer een andere week kanoën, boksen, mountainbiken of kwalleballen. Het (coronaproof) programma is divers aan aanbod en bovendien kosteloos. De deelnemers kunnen ‘proeven’ én zullen zich niet gauw vervelen. Alle trainingen worden gedraaid door sportwerkers van PowerUp073 en zijn voor alle niveaus toegankelijk. GGD Hart voor Brabant verzorgt daarnaast informatieve onderdelen over (on)gezonde gewoonten.

Jongeren prikkelen met het competitie-element
The Lifestyle Challenge staat – zoals de naam al doet vermoeden – in het teken van jezelf uitdagen. Dit doen we door jongeren iedere week te verrassen met een challenge. Voor de deelnemers is er ook de ruimte om een persoonlijke challenge te bedenken. Voorbeelden zijn: vaker op de fiets, 10.000 stappen per dag of stoppen met een slechte gewoonte als roken. Met groeps-challenges tussendoor, wordt er gewerkt aan een gezamenlijk doel, zoals totaal 50 km hardlopen in een week. Ook worden de trainingen gebruikt om te reflecteren op allerlei thema’s en ervaringen van jongeren.

Corona-editie
Bij de voorgaande Lifestyle Challenges was het einddoel de deelname aan de Break-out Run: een obstacle run van 8 of 14 kilometer. Het is nog onbekend of de Break-out Run dit jaar doorgaat. Intussen kijken we naar een alternatieve finale van het project.

Programma
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, trainen de groepen elke dinsdagavond (Jongerencentrum Zuid/Oost) of donderdagavond (Jongerencentrum De Poort). Jongeren kunnen zich kosteloos opgeven via:
www.powerup073.nl/evenement/lifestyle-challenge/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *