Menu Sluiten

Voorzitter blikt trots terug op Summer Vibes

Wijkraad-voorzitter Kees Hettinga kijkt op verjaardag terug op ‘geweldig leuk zomerfestijn’ Maaspoort Summer Vibes

‘Succes echt veel groter dan gehoopt en vraagt om een vervolg’

Kees Hettinga (foto: Ronnie van Gaal)

Hij werd zondag 65 jaar, maar dat weerhield Kees Hettinga er niet van om voor de zesde dag zijn handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger bij de Maaspoort Summer Vibes. De Wijkraad Maaspoort met Kees als voorzitter was samen met de Bewoners Advies Groep Maaspoort één van de twee initiatiefnemers. “De doelstelling was verbinden en leefbaarheid en saamhorigheid in de wijk te verbeteren. Nou, het resultaat gaat daar ver overheen. Ik heb alleen lovende reacties gehoord”, meldt hij trots na zes dagen gevuld met ruim zeventig activiteiten.

Zelf kon de wijkraadvoorzitter ook constateren, dat het in het veld goed liep. “Natuurlijk waren hier en daar kleine problemen, maar het was de eerste keer en de voorbereidingstijd was kort. Er is trouwens steeds snel en adequaat ingegrepen en waar nodig creatief goed geïmproviseerd.” Kees Hettinga is vooral vol lof over wijkmanager Ronnie van Gaal, die faciliteerde en alle dagen op wel vijf locaties tegelijk aanwezig leek te zijn.

“Ronnie was niet te stuiten. Hij sprong overal bij waar het nodig was, stimuleerde deelnemers, organisatoren en vrijwilligers en straalde een en al positivisme uit. Ik weet niet waar we zonder hem waren uitgekomen. Maar dan doe ik eigenlijk het hele vrijwilligerskorps weer te kort, want het was een geweldig team, wat niet voor zichzelf bezig was, maar voor de deelnemers en organisatoren. Met zijn allen hebben we echt iets fantastisch neergezet.”

‘Volle bak’
Het resultaat klonk zoals gezegd als een klok. “We hadden het ons niet beter kunnen wensen”, vond Kees Hettinga. “Bij veel activiteiten was het volle bak. Sommige activiteiten, vooral bij muziek en zang, trokken minder publiek dan ze eigenlijk verdienden. De belangstelling was goed, maar sommige artiesten waren van een hoog professioneel niveau. Op dat gebied hadden we echt niet één misser. Maar misschien moet zoiets nog groeien. Ik kwam ook veel mensen tegen die hier wel woonden, maar helemaal niet wisten wat er zich afspeelde tijdens hun wandeling.”

Ook daarom hoopt Kees Hettinga op een vervolg. “Het moest nu allemaal wel op hele korte termijn in elkaar worden gezet. Als je dat meeneemt in je analyse is er gewoon een topevenement neergezet, maar wanneer we meer tijd hebben, kunnen we dit ook beter neer zetten in de wijk en nog meer mensen meetrekken.”

Wat houdt een tweede editie dan tegen?
“Wellicht financiën. Je hebt gewoon geld nodig. De begroting van de eerste Maaspoort Summer Vibes lag rond de 22.000 euro. Dat is bekostigd door een substantiële bijdrage uit het Wijk- en Dorpsbudget van de Maaspoort. Als je het mij vraagt, is dit één van de beste bestedingen in jaren geweest. Het heeft verbindend gewerkt en heel veel mensen ontzettend veel plezier opgeleverd plus kleine zelfstandigen en organisaties nog een klein financieel steuntje in de rug opgeleverd. Dit hele gebeuren vraagt eigenlijk om een herhaling. Ik weet ook zeker dat het bij de eindanalyse aan de orde komt, maar dan hebben we wel ondersteuning nodig. Van de gemeente en het bedrijfsleven.”

Wanneer de coronacrisis eenmaal achter ons ligt, hebben we ook meer onze handen vrij. Kees: “Want dan kun je veel groter inzetten en sponsoring werven, dat was nu volstrekt onmogelijk. Alleen qua materiaal en inzet qua uren. Maar ook op dat gebied hebben we veel mensen over de streep kunnen trekken. Er bleek in de Maaspoort ineens veel meer mogelijk dan menigeen dacht. Dat is toch fantastisch?”

Lof voor De Poort
Wat is jou deze dagen het meeste opgevallen?
“Dat een instelling als JC De Poort gewoon onmisbaar is in de wijk. De Poort heeft zich meer dan fantastisch gemanifesteerd. De Poort heeft met het waterballen spektakel, maar vooral met de inzet van vrijwilligers aangetoond dat het meer is dan alleen jeugdwerk, maar ook heel belangrijk is voor de saamhorigheid in de wijk. De jongens en meisjes van De Poort hebben op een geweldige wijze inzet getoond. Het zou zonde zijn als dat verdwijnt. De Poort heeft aangetoond, dat het verankerd is in de wijk en moet gewoon blijven.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *