Menu Sluiten

Verbreding A2 vertraagd.

De plannen om de verkeerssituatie op de A2 op het traject tussen Deil en Vught te verbeteren, zijn minimaal twee jaar vertraagd. Oorzaak daarvan is de huidige stikstofproblematiek.

Vorig jaar was al besloten om nieuwe berekeningen uit te voeren op alle wegen waar grote projecten op stapel staan. Er zijn alleen te weinig deskundigen om die berekeningen te doen en daarom moeten er keuzes worden gemaakt. En de plannen voor de A2 in de buurt van Den Bosch staan bij het ministerie niet op de lijst met prioriteiten. Als de Tweede Kamer daarmee akkoord gaat, betekent dit dat Rijkswaterstaat voorlopig niet kan beginnen met het uitwerken van de plannen voor de A2.

Flinke tegenvaller

Dat zorgt voor een vertraging van minstens twee jaar, zo laat de gemeente ’s-Hertogenbosch weten. Een tegenvaller dus, maar de gemeente wil de komende jaren wel proberen om vertragingen op de snelweg en de overlast die daar bij hoort aan te pakken. Dat gebeurt via ‘quick-wins’, vrij eenvoudige maatregelen om files terug te dringen. Ook wordt gekeken naar extra ingrepen om de periode te overbruggen tot de grote aanpak van het traject kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *