Menu Sluiten

Vuurwerkoverlast Maaspoort

De aankomende kerst- en eindejaarstijd is waar veel inwoners van de wijk Maaspoort naar uitkijken. Maar deze periode brengt helaas ook weer veel overlast van vuurwerk met zich mee. Het aantal klachten en meldingen daarover neemt al fors toe.

Als wijkraad hebben wij de burgemeester gevraagd hoe de gemeente omgaat met vuurwerkoverlast en wat de inwoners eventueel kunnen doen.

De burgemeester heeft  de heer Koen Nijssen gevraagd uitleg te geven aan de Wijkraad Maaspoort. De heer Nijssen is beleidsmedewerker/projectleider Openbare orde bij de gemeente.

In de vergadering van de wijkraad op dinsdag 31 oktober 2023 was de heer Nijssen dan ook aanwezig. Hij heeft een toelichting gegeven over hoe de gemeente aankijkt tegen het vuurwerkoverlast.

Als wijkraad hebben wij nadrukkelijk onze zorgen omtrent de overlast kenbaar gemaakt.

Tijdens dit constructieve overleg zijn alle belangrijke zaken met betrekking tot vuurwerkoverlast benoemd en uitgelegd. Onderstaand de informatie vanuit de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Nu we richting het eind van het jaar gaan neemt de overlast van vuurwerk toe. Inwoners van onder andere de Maaspoort ervaren hier overlast van. Als gemeente zetten we hierop in met toezicht en handhaving. De meldingen die gedaan kunnen worden door inwoners zijn voor ons als gemeente belangrijk. Het handhaven van vuurwerkoverlast is complex, de overlastgevers zijn vaak al vertrokken voordat handhaving ter plaatse is. We kiezen er daarom voor om de gegevens van de meldingen te gebruiken bij het inplannen van de controlemomenten en te kijken naar de locaties die gecontroleerd moeten worden. We controleren hierbij in uniform maar ook in burger en werken samen met de politie.

We roepen inwoners op om vuurwerkoverlast te melden:

  • Melden van overlast kan via: Meldingen ‘s-Hertogenbosch
  • Is er sprake van heterdaad en/of een noodsituatie, dan kan u contact opnemen met de politie via 112.

Heb je het vermoeden dat iemand illegaal vuurwerk bezit, dan kun je het volgende doen:

  • Melden bij de politie via 0900-8844
  • Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

En nog even voor de goede orde: Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 2023 18.00uur en 1 januari 2024 02.00uur.

Als wijkraad zullen wij er alles aan doen om de overlast in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch zoveel mogelijk te beperken.

Een woord van dank vanuit de Wijkraad Maaspoort aan de heer Nijssen en alle medewerkers van de Gemeente ’s-Hertogenbosch voor de uitleg en met name hun inzet de komende periode.

De wijkraad Maaspoort wenst alle bewoners van de wijk Maaspoort fijne dagen en een goed uiteinde van 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *