Menu Sluiten

Warm Welkom bij de eerste thema-avond 2024 wijkraad Maaspoort

De eerste thema-avond van Wijkraad Maaspoort was een groot succes meer dan 65 buurtbewoners bezochten deze informatieavond. Na het welkomstwoord van de avondvoorzitter Gerard Nijboer was er ruimte voor de voorzitter van wijkraad Maaspoort, Chris Lampe om iets te vertellen over de plannen voor het komende jaar. Hierna heeft Jan-Pieter Noordermeer coördinator zwerfafval, in een inspirerend betoog uitleg gegeven over de succesvolle BuurtSchoon Acties van de afgelopen maanden in onze mooie schone wijk Maaspoort. Jan-Pieter heeft ook extra aandacht gevraagd voor de weggegooide en vervuilende sigarettenpeuken die enorm schadelijke zijn voor ons leefmilieu. De eerstvolgende buurtschoonactie is op zaterdag 6 april, geef je op via e-mail: zwerfafval@wijkraadmaaspoort.nl.  

Een inspirerende start in onze wijk Maaspoort

Na dit inspirerende betoog zijn er verschillende sprekers dieper ingaan op het isoleren, ventileren en andere vormen van verduurzaming van de woning. Daarnaast is er uitleg gegeven over de energiecoaches die de bewoners met raad en daad kunnen bijstaan op het gebied van energie in de huur- of koopwoning.

Start Maaspoort Energie Initiatief

De aanwezige Bossche wethouder Mike van der Geld gaf uitleg over de ambities van ’s-Hertogenbosch met de te nemen stappen voor een aardgasvrije gemeente tegen 2045. Momenteel wordt er onderzocht wat de mogelijkheden zijn om vanaf 2035 te beginnen met de ontwikkeling van een warmtenet vanuit de Maas voor de wijk Maaspoort. Om daar succesvol op te kunnen aansluiten is het belangrijk dat woningen goed geïsoleerd zijn. Uit een enquête blijkt dat 51% van de mensen graag samen met hun buurtgenoten aan de slag gaan om dit te bereiken (bron: Digital mei 2023). Na deze uitleg heeft de wethouder gezamenlijk met de projectleider energietransitie Frank Vermeulen het startschot gegeven voor het “Maaspoort Energie initiatief”. Dit nieuwe initiatief wil buurtbewoners helpen de met verduurzaming van hun woningen in de komende jaren.

Het Maaspoort Energie Initiatief (MEI) is opgericht door Bert Kalisvaart, Gerard Nijboer Jan-Pieter Noordermeer en Edwin van Osch.

Gezellig napraten in Café de Schans

Na de afsluiting van de informatieavond werd er door de aanwezigen nog gezellig nagepraat in het café van de Schans onder het genot van een drankje en een hapje.

Indien U gebruik wilt maken van de energiecoach kunt dit kenbaar maken via emailadres secretaris@wijkraadmaaspoort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *