Menu Sluiten

Wensboom Lokerenpassage weer groot succes

In de tweede week van januari hebben enkele wijkraadleden de kaartjes uit de wensboom (zie tekening boven) op het binnenplein van winkelcentrum Maaspoort verzameld. Tijdens de kerstperiode 2017 waren er 263 wensballen opgehangen, alleen bleken die plastic ballen niet zo handig. Afgelopen december waren er daarom speciaal gedrukte wijkraadkaartjes, waarvan er maar liefst 303 in de boom zijn gehangen. De eerste wenskaart (kaart hieronder) was vrijdagochtend 14 december door niemand minder dan wethouder Ufuk Kâhya in de Maaspoort Wensboom geplaatst. De wenskaartjes konden tot en met maandagmiddag 31 december worden opgehangen.

De meeste wijkbewoners wensten hun wijkgenoten het allerbeste toe voor 2019. Sommige wensen waren van praktische aard zoals kerstverlichting of een groenere aankleding van de straat, waarvoor misschien een bijdrage uit het wijkbudget kan worden aangevraagd. Andere wensen gingen over de gezondheid van familie of vrienden en waren vaak ontroerend, omdat er soms geen zicht meer was op genezing. Daarbij waren ook mooie teksten en overdenkingen (zie kaart hieronder) geplaatst, passend bij het thema Dankbaar, Doen en Dromen.

Er waren ook grappige (zie kaart hieronder) wensen, vooral van kinderen voor een hond, kat of konijn als gezelschap of kinderen die fantaseerden over een tripje naar Disneyland of een keertje rondkijken op het politiebureau. Jammer genoeg waren niet alle kaartjes voorzien van een geldig emailadres of telefoonnummer, zodat we geen contact konden opnemen.

Wijkraad Maaspoort heeft intussen toch drie wensen van of voor wijkbewoners in vervulling laten gaan. Een wens was om de vaste schoonmaker van het winkelcentrum te verrassen met een goedgevulde boodschappentas, terwijl we ook de wens van een oma in de vorm van een pluchen unicorn (speelgoedeenhoorn) voor haar kleindochter hebben verwezenlijkt. De laatste vervulde wens was een dagje naar speelparadijs Ballorig aan ’t Geerke voor een Maaspoorts gezin met drie kinderen. Zij waren opgegeven door een oud wijkgenote, die deze droomwens van de kinderen toevallig bij de boom had opgevangen en meteen had opgeschreven.

Denken aan een ander was ook een thema dat in gesprekken met parochiemedewerkers van de Willibrordkerk terugkwam. Vrijdagavond 14 en zaterdag 15 december zijn er bij hen mooie gesprekken en reacties geweest en ook zo’n 150 kaartjes van de kerk opgehangen. Deze kaartjes zijn op kerstavond naar de Willibrordkerk verhuisd om daar gezegend te worden in de hoop dat die wensen uitkomen. Ook waren er bijna 50 kerstkaarten gemaakt door de kinderen in de Lokerenpassage en die zijn verstuurd naar mensen die meestal weinig kerstwensen ontvangen.

Kortom, we kunnen terugkijken op een geslaagde gezamenlijke actie van het winkelcentrum, de Willibrordkerk en de wijkraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *