Menu Sluiten

Wensboomkaartjes in Winkelcentrum 2019

Afgelopen december was de megagrote kerstboom op het centrale binnenplein van winkelcentrum Maaspoort door de winkeliersvereniging uitbundig versierd met kerstlampjes en hele grote kerstballen.
De speciale wenskaartjes van de wijkraad konden daarom alleen in vier wensboompjes iets verderop in de Lokerenpassage worden gehangen. Deze kaartjes zijn medio januari uit die bomen gehaald en door de wijkraad bekeken. In totaal zijn er 89 kaartjes in de wensboompjes gehangen en dat is dus een heel stuk minder dan voorgaande jaren. De eerste keer in 2017 waren 263 wensballen gevuld, terwijl in 2018 maar liefst 303 wenskaartjes waren opgehangen.

De meeste wensen waren van wijkbewoners, die familie, vrienden en wijkgenoten het allerbeste toewensten voor 2020. Ook verdraagzaamheid en liefde voor elkaar in het nieuwe jaar was een terugkerende wens. Er waren heel persoonlijke kaartjes bij met gedachten en zorgen over de eigen gezondheid of die van gezinsleden, terwijl ook het gemis van overleden dierbaren werd beschreven. Ontroerend waren de hartenkreten van ouders die het contact met hun zoon of dochter wilden herstellen en hun kleinkinderen erg misten. Er waren prachtige liefdesverklaringen van partners die al langer bij elkaar waren, maar ook een wenskaartje van een tiener op zoek naar een leuke vriend.

Er waren grappige kaartjes van kinderen die fantaseerden over een paard, een hond, wereldvrede en een kitten, veel Big Mac’s eten, maar ook de wens om zelf een superheld te worden.
Wijkraad Maaspoort bekijkt later dit jaar of deze wenskaartenactie in december 2020 wordt herhaald of op een andere manier kan worden ingevuld. Als je daarvoor een goed idee hebt, laat het ons dan s.v.p. weten via info@wijkraadmaaspoort.nl of een reactie bij dit bericht.

Parochiemedewerkers van de Willibrordkerk hebben op vrijdagavond 20 en zaterdag 21 december mooie gesprekken gevoerd met voorbijgangers onder het genot van een heerlijk bekertje glühwein van Brasserie Pjotr. De kaartjes die daarbij aan speciale linten in de vier wensboompjes zijn opgehangen, werden op kerstavond in de Willibrordkerk gezegend. Bij de knutseltafel zijn door enkele kinderen prachtige kerstkaarten gemaakt, die daarna door de diaconie zijn bezorgd bij eenzame ouderen in de wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *