Menu Sluiten

Wij zoeken uw mening over Gaasterland

De gemeente ziet het steeds meer: mensen willen graag meer zeggenschap over de bouw en het ontwerp van de eigen woning. Sommigen willen kleiner wonen, anderen willen meer gebruik maken van duurzame materialen of willen graag samenwonen, en voorzieningen – zoals bijvoorbeeld zorg – delen.

Aan deze wens komt de gemeente tegemoet met de verkoop van het voormalige kinderdagverblijf Gaasterland 10, samen met de grond.

Met deze verkoop wil zij een groep bewoners ruimte bieden voor de zelfbouw van woningen, ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. 
Zij willen de locatie dus niet zelf ontwikkelen, of aan een projectontwikkelaar verkopen, maar juist een groep bewoners de kans bieden om zelf hun eigen woning te bouwen. Er is ruimte voor ongeveer 10 grondgebonden woningen (laagbouw). De inschrijving loopt nog tot 1 april. 

Omdat de gemeente zoekt naar de beste invulling voor deze locatie wordt bij de verkoop gewerkt met een systeem van inschrijving en selectie. 
De Wijkraad Maaspoort is gevraagd om deel te nemen aan deze selectie. Echter wil de Wijkraad dit alleen doen als het de belangen van bewoners van de wijk Maaspoort naar behoren kan behartigen. Vandaar dit bericht.

Wij zijn op zoek naar uw mening, zodat wij uw belang mee kunnen nemen in de weging bij de selectiecommissie. Hiervoor hebben wij een vragenlijst opgesteld welke te bereiken is via onderstaande link:

https://forms.office.com/r/hvyNAjZy5k

Heeft u vragen hierover? Neem dan rust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *