Menu Sluiten

Wijkraad initieert Maaspoort Summer Vibes

Het Burgemeester Van Zwietenpark. Eén van de toplocaties. Met onder andere clinics kickbokse, yoga, wandklimmen en muziek van Fanfare Exempel en de Big Band NEXT van Exempel. (Foto: Sandra Peerenboom)

De wijk Maaspoort staat in het derde en vierde weekend van augustus in het teken van de Maaspoort Summer Vibes. Een groot zomerprogramma met een knipoog naar de Boulevard op de Parade en de open dagen van sportverenigingen. Op het programma staan zeventig kleinschalige activiteiten op zes locaties. Onderdelen op het gebied van onder meer sport, muziek, zang, dans, recreatief bewegen, verkennen, leren, ontspannen en verbinden en natuurlijk diverse activiteiten voor kinderen. Iedereen kan gratis meedoen. Van twee jaar tot honderd jaar. De Maaspoort Summer Vibes zijn van vrijdag 14 augustus tot en met zondag 16 augustus en van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 23 augustus.

Initiatiefnemers zijn Wijkraad Maaspoort en de Bewoners Advies Groep Maaspoort (BAG). Het idee is om de mensen in de wijk in de coronatijd op twee manieren te ondersteunen. “We willen bewoners die vanwege de coronacrisis niet met vakantie gaan iets leuks bieden en aan de andere kant verenigingen en zelfstandigen een steuntje in de rug geven”, zegt Kees Hettinga, voorzitter van de Wijkraad. “Iedereen die iets organiseert, krijgt 150 euro per activiteit met een maximum van zes activiteiten. Een gebaar, zeker in moreel opzicht. Aan de andere kant is het verbindende effect van Maaspoort Summer Vibes niet te onderschatten. En aan verbinding hebben veel mensen nu echt behoefte.”

Volgens de voorzitter is het een voor de Maaspoort uniek gebeuren. “Veel mensen hebben het moeilijk momenteel. Sommigen kunnen niet met vakantie. Wij willen op deze wijze iedereen ondersteunen en wellicht kan dit uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend festijn. Dat sluit ik helemaal niet uit. Een testcase? Ja maar daar doen we het niet specifiek voor. Het zou wel mooi zijn als het dermate aanslaat dat de mensen zeggen ‘dit willen we volgend jaar weer.’ Wie zal het zeggen?”

De kosten worden gedragen door subsidie uit het Wijk- en Dorpsbudget van de Maaspoort. Daarmee kan de organisatie alle activiteiten gratis aanbieden. Zelfs mini-proeverijen van de Brasserieën Pjotr en La Porte kosten niets.

De zes locaties van de Maaspoort Summer Vibes zijn het Burgemeester Van Zwietenpark, de Maasoevers vanaf de spoorbrug bij Treurenburg, het sportspeelpark nabij basisschool ’t Schrijverke, het speelpark naast de basisscholen Merlijn en De Bron, het voetbalveld het Gele Plein aan Eemland/Landstrekenlaan en Sociaal Cultureel Centrum De Schans.

Zoals gezegd zijn de Wijkraad en de BAG  de initiatiefnemers. Het Wijkmanagement Team (Claudia van Eijndhoven en Ronnie van Gaal) ondersteunt. Net als het Buurtteam Maaspoort, JC De Poort en SCC De Schans

Meer over het op papier zeer aantrekkelijk lijkende zomerfestijn lees je op de WEBSITE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *