Menu Sluiten

Wijkraadbijeenkomst met politieke partijen op 28 februari

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.101″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light”]

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. De gemeenteraad beslist over ontwikkelingen die de stad aangaan. Als inwoner van de gemeente ’s-Hertogenbosch kies je iedere vier jaar de gemeenteraad. Deze raad vertegenwoordigt alle inwoners en bepaalt de belangrijkste punten van beleid en controleert of het college van burgemeester en wethouders die taken ook zo uitvoert.

Om die reden heeft de wijkraad Maaspoort alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraads-verkiezingen uitgenodigd voor de openbare wijkraadbijeenkomst op woensdag 28 februari 2018 van 20:00 tot 22:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur) bij SCC De Schans, Troelstradreef 160, vergaderruimte D.

Dit om met Maaspoort bewoners zelf van gedachten te wisselen over belangrijke onderwerpen die in onze wijk spelen zoals veiligheid (aantal inbraken, maar ook verkeersveiligheid en de files in ochtend- en avondspits op de Maaspoortweg door de slechte ontsluiting van de wijk), ouderenbeleid (toenemende behoefte aan ondersteuning van groeiend aantal ouderen die langer zelfstandig moeten blijven wonen en hun mantelzorgers), verwachte renovatie van wijkcentrum De Schans (centrale huiskamerfunctie), toekomstige [sport]bestemming voormalig honkbalterrein De Saren, bezorgdheid over luchtkwaliteit en geluidsoverlast als groene wijk ingeklemd tussen A2 en A59, het spoor en de Maas.

Heb jij belangrijke andere vragen aan de kandidaat gemeenteraadsleden, stuur die dan z.s.m. naar dit mailadres: info@wijkraadmaaspoort.nl, opdat we die vragen kunnen bundelen. Als je graag zelf een vraag wilt stellen, geef dit dan ook duidelijk aan, zodat de microfoon die woensdagavond naar je toe kan komen.

Deze wijkraadbijeenkomst is zoals gebruikelijk openbaar maar in verband met de beschikbare ruimte is het raadzaam om je aanwezigheid vooraf door te geven via mailadres: info@wijkraadmaaspoort.nl of onze facebookpagina.

Welke partijen doen mee?
In ’s-Hertogenbosch doen zeventien partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.
Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de partijen die meedoen vind je o.a. op deze pagina van de gemeentelijke website:
https://www.s-hertogenbosch.nl/verkiezingen.html

Hieronder vind je een overzicht van de politieke partijen en de namen van de kandidaten die hun komst naar de wijkraadbijeenkomst Maaspoort op woensdagavond 28 februari hebben bevestigd.
Dat zijn de volgende partijen, waarbij de nummering gemakshalve overeenkomt met de plek op de kandidatenlijst, zoals deze op 9 februari jl. door het Centraal Stembureau is vastgesteld:

Aanwezig op 28 februari:

 1. Democraten 66 (D66)   –   Mike van der Geld (lijsttrekker)
 2. Rosmalens Belang   –   Roy Geers (lijsttrekker)
 3. VVD   –   Mikhael Hack (kandidaat Maaspoort)
 4. CDA   –   Olaf Thelissen
 5. RAADSGROEPERING “BOSCH BELANG”   –    niet aangemeld
 6. SP (Socialistische Partij)   –   Ans Lokhoff-Tiebosch (lijsttrekker)
 7. Bossche Volkspartij   –   Nol Roos (lijsttrekker)
 8. Partij van de Arbeid (PvdA)   –   Gert-Jan van Rooij (kandidaat Maaspoort)
 9. GROENLINKS   –   Patrick Leenders (kandidaat Maaspoort)
 10. De Bossche Groenen   –   Judith Hendrickx (lijsttrekker)
 11. 50PLUS   –   Hans Krosse
 12. “Leefbaar ’s-Hertogenbosch”   –   Paul Kagie (lijsttrekker)
 13. Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch   –   Gerdien de Wal (lijsttrekker)
 14. Buitengewoon Ongewoon   –   niet aangemeld
 15. PVV (Partij voor de Vrijheid)   –   Alexander van Hattem (lijsttrekker)
 16. KNILLIS   –   Ellen Pauel (lijsttrekker)
 17. gewoon ge-DREVEN   –   Sjef van Creij (lijsttrekker)

Bekijk HIER een infographic van de gemeenteraadsverkiezingen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *